Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

10. 05. 2024. 14:07 0

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.

Crnobrnja je bio predsednik ovog pokreta u periodu 2015-2020 godine, i do kraja se zalagao za evropske ideje, duboko verujući da je to najbolji način da se unaprede i razvijaju društvo i država u Srbiji.

Crnobrnja je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, magistrirao ekonomske nauke na Univerzitetu u Merilendu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu od 1974. godine predavao je Političku ekonomiju savremenog društva. Bio je ministar u Vladi Srbije i direktor Zavoda za društveno-ekonomsko planiranje.

Bio je ambasador SFRJ pri Evropskoj zajednici od 1989. do 1992. a posle raspada SFRJ je nastavničku karijeru nastavio u Kanadu kao profesor univerziteta.

Crnobrnja se 2001. godine vratio u Beograd i angažovao se kao specijalni savetnik za evropske integracije u Ministarstvu za ekonomske veze sa inostranstvom.

Bio je profesor-emeritus i direktor Centra za evropske integracije i javnu upravu Fakulteta FEFA u Beogradu, od 2006. do 2009. direktor Instituta FEFA, a od 2009. do 2012. dekan.

Objavio je više od 250 eseja, članaka, rasprava, prikaza i recenzija u naučnim i stručnim časopisima na prostorima bivše SFRJ, u Kanadi i SAD – preneo je Evropski pokret u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati