Fudbal

Direktno.rs

27. 04. 2024. 16:23 0

Ugašena nada Liverpula, samo bod u Londonu

Fudbaleri Vest Hema i Liverpula remizirali su u Londonu - 2:2, u premijernoj utakmici 35. kola engleske Premijer lige.

Ako je neko uopšte i verovao da Liverpul može do titule nakon poraza od Evertona pre tri dana, sada je i definitivno razuveren. "Redsi" imaju 75 bodova, dva manje od Arsenala i jedan manje od Mančester sitija. Ali, od "tobdžija" imaju meč više, a od "građana" čak dva.

Vest Hem je na osmoj poziciji na tabeli sa 49 bodova na svom kontu.

U prvom poluvremenu smo ponovo gledali ovaj "novi" Liverpul, koji u poslednje vreme ne liči na sebe.

Jalovo su napadali gosti, doduše imali su nekoliko lepih šansi, Luis Dijaz je u 40. minutu pogodio stativu, ali nekako to nije bilo to kada je u pitanju ekipa Jirgena Klopa.

Sve vreme je "mirisalo" da bi domaćin mogao da opasno zapreti poljuljanoj odbrani Liverpula i to se desilo u 43. minutu, kada je Vest Hem poveo, i to samo nekoliko sekundi posle velike šanse za Vest Hem. Tada su Van Dajk i golman Alison sprečili Bovena da postigne gol.

Kudus je u nastavku te akcije centrirao sa leve strane, a Džerod Boven je udarcem glavom sa nekih sedam, osam metara poslao loptu u mrežu za 1:0.

Liverpul je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa i izjednačio već u 48. minutu.

Luis Dijaz je povukao po levom boku i odložio loptu za Endija Robertsona, a Škot je efektim udarcem levom nogom, iz koraka, pogodio željeno mesto sa nekih 14 metara, za 1:1.

Nastavili su "redsi" da napadaju, obruč oko gola Areole sve sve više stezao, pa je domaći tim nateran na novu kapitulaciju u 65. minutu.

Trent Aleksander-Arnold je izveo korner sa leve strane posle kog je nastala velika gužva u kaznenom prostoru, lopta je stigla do Gakpa, on je raspalio iz sve snage sa linije peterca, pogodio Ogbonu u stomak, koji je prevario Areolu i postigao autogol za 1:2.

Nije se tu Liverpul zaustavio, pa su Mekalister i Dijaz propustili sjajne prilike da dotuku "čekićare".

Surova kazna je umalo stigla u 76. minutu, kada je Alison prvo napravio veliki kiks, a onda skinuo čist zicer Emersonu.

Ono što nije uradio Emerson, jeste Antonio posle svega 60 sekundi. Sjajni Boven je uputio perfektan centaršut sa desnog boka, a Antonio je "zaplivao" kroz vazduh, iskoristio loše postavljanje Kvanse i glavom sa osam metara smestio loptu u same rašlje, za 2:2.

Liverpul je po primljenom pogotku ponovo krenuo po vođstvo, Darvin se obrukao po ko zna koji put ove sezone u jednoj idealnoj situaciji, a Eliot je u 90. minutu uzdrmao prečku.

Epski raspad Liverpula u finišu sezone začinio je verbalni sukob Salaha i menadžera Jirgena Klopa, u momentu kada je Egipćanin ulazio u igru umesto Dijaza u 79. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati