Košarka

[ Izvor: Mediji ]

09. 05. 2024. 21:19 1

Ataman o "Žocovom prokletstvu": To ne prihvatam

Ergin Ataman je ispunio prvo obećanje dato prošlog leta neposredno posle potpisivanja ugovora sa Panatinaikosom. Turski trener je velikana iz Atine odveo na završni turnir Evrolige i u Berlinu će od 24. do 26. maja imati priliku da osvoju treću najvredniju evropsku klupsku titulu.

Ataman je za "Sabah" govorio o brojnim temama, a dotakao se i "Obradovićevog prokletstva" s obzirom na to da se Panatinaikos 12 godina, odnosno od oslaska srpskog trenera, nije plasirao na Fajnal-for.

- Još jednom smo napravili revoluciju u grčkoj košarci. Ovo je jako veliki događaj u ovom trenutku. Sto hiljada ljudi bilo je na listi čekanja za ulazak u dvoranu iako su ulaznice bile rasprodate tri dana pre poslednje utakmice. U Grčkoj vlada velika strast za košarkaški tim Panatinaikosa. Napravili smo odličan posao. Bio je to povratak za kojim je žudio najveći evropski košarkaški klub poput Panatinaikosa. Napisali smo dugu priču o povratku. Budući da Panatinaikos nije uspeo da se kvalifikuje na Fajnal for 12 godina, a prošlu je sezonu završio na 17. mestu, PAO je bio tim koji je došao sa poslednjeg mesta na prvo i jako smo ponosni na to - rekao je Ataman koji se šesti put u karijeri, sa trećim klubom, plasirao na završni turnir.

- Mi smo novoformirani tim. Samo su tri igrača iz prošlogodišnje ekipe. Oni su takođe novi igrači. Takav uspeh sa potpuno novom strukturom vrlo se retko dešava. Evroliga je najviši nivo evropske košarke, osim toga čini se da je to poseban događaj u Grčkoj - kaže Turčin.

Iskusni trener navodi da je cilj Atinjana da osvoje titulu.

- Od sada, kao trener koji je dvaput osvojio naslov Evrolige, ne mogu da mislim drugačije. To govorim kao trener koji je to iskusio. Verujemo sami sebi. Za nas protivnik nije bitan. Biće to moj šesti Fajnal for sa tri različite ekipe. Jedan sam od dva, tri trenera u Evropi koji su igrali najviše završnih turnira. Ja sam jedini aktivni trener koji je osvojio sva četiri različita kupa u Evropi. To se zove veliki uspeh za evropsku javnost - dodao je trener Panatinaikosa.

A onda se osvrnuo na eru Željka Obradovića koji je sa Panatinaikosom pet puta bio prvak Evrope.

- U grčkim medijima pojavljuju se komentari poput: "Ataman razbio Obradovićevo prokletstvo". Ne prihvatam to u sportu. Da, Panatinaikos je imao ozbiljne neuspehe i moral. Nakon Obradovića došli su mnogi veliki treneri i vrlo važni igrači. Ali to ne možemo smatrati prokletstvom. Možda pelcer nije bio dobar. Naša ambicija i energija dobro su odjeknule u zajednici Panatinaikosa - zaključio je Ataman.

Fajnal-for će biti održan od 24. do 26. maja u Berlinu, a poznata je i satnica završnog turnira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati