Fudbal

Milan Zarić

17. 04. 2024. 23:42 1

Lunjin je HEROJ Reala: "Kraljevi" na penale izbacili Siti i otišli u polufinale

Fudbaleri madridskog Reala plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su posle boljeg izvođenja penala - 4:3 savladali Mančester siti. Posle 120 minuta velike borbe bilo je 1:1, a apsolutni junak "kraljevića" bio je golman Andrej Lunjin, koji je odbranio dva penala rivalima, ali i veliki broj šansi tokom same utakmice.

Strašan dvomeč između Mančester sitija i Reala smo gledali. U prvom meču je sve prštalo od golova, na kraju je bilo 3:3, dok je u revanšu bilo manje pogodaka, ali uzbuđenja nije manjkalo.

Od početka se videlo kakva je strategija Reala. Opredelili su se na čvrst blok pred golom Lunjina, uzdajući se pritom u kontre i igru u tranziciji. I ta strategija je dala rezultata u 12. minutu - Beliingem je tada uposlio Vinisijusa, ovaj prosledio loptu do Rodriga, koji je iz drugog pokušaja savladao Edersona i pogodio za 0:1.

Siti je sve pokušao ne bi li došao do izjednačenja. Imao je dominaciju u posedu i šanse pred golo Lunjina, ali gola nikako nije bilo. Sve do 76. minuta, kada nisu dobro defanzivci madridskog kluba intervenisali, lopta je došla do De Brujnea, koji je pogodio i, ispostavilo se, doneo produžetke.

Golova u dodatnih 30 minuta nije bilo, pa je odluka morala da padne posle penala. I bolje je penal serija počela za Siti - gol Alvareza i promašaj Modrića. Ali, onda se razgoropadio golman Reala, koji je odbranio naredna dva udarca sa "kreča", a kako su do kraja izvođači u redovima Reala bili sigurni - to je značilo da je španski velikan u polufinalu, gde će na megdan Bajernu. Ali, to znači i da će Evropa dobiti novog vladara, budući da je Siti ispao!

PENALI: Mančester siti - Real Madrid 3:4

1:0 - Počelo je golom. Alvarez je bio siguran, budući da Lunjin nije pogodio stranu.

1:0 - Ne menja se rezultat. Pročitao je Ederson gde će šutirati Modrić i odbranio je.

1:0 - Nije pogodio ni Bernardo Silva! Lunjin mu je uhvatio "živu" loptu.

1:1 - Evo i gola! Belingem je bio siguran!

1:1 - Još jedan neiskorišćen penal igrača Sitija. Lunjin je "pročitao" i Kovačića.

1:2 - Pogodio je Lukas Vaskez, sada je Real bliži polufinalu.

2:2 - Siguran je i Fil Foden.

2:3 - Pogodio je i Načo. Kapiten Reala je lako savladao Edersona.

3:3 - Odgovornost je preuzeo Ederson i savladao kolegu na drugoj strani.

3:4 - GOTOVO JE! Ridiger je golom odveo Real u polufinale Lige šampiona!

Drugi produžetak: Mančester siti - Real Madrid 1:1 (1:1, 0:1)

TO JE TO, KRAJ! Penali će odlučiti ko je poslednji putnik u polufinale Lige šampiona i ko će na megdan minhenskom Bajernu.

120. minut - Još minut će se igrati...

119. minut - Pokušao je iskosa sa desne strane Hulijan Alvarez, ali je Lunjin bio dobro postavljen i lako je ukrotio udarac Argentinca.

115. minut - Sve je manje vremena za promenu rezultata i sve su veće šanse da će penali odlučiti pobednika.

112. minut - Kraj utakmice neće dočekati ni Kevin de Brujne. Mesto na terenu je ustupio Mateu Kovačiću, pa će Siti drugi produžetak završiti bez dve najveće zvezde - Halanda i De Brujnea.

110. minut - Završen je meč za Danija Karvahala. Ne može više desni bek Reala, umesto kog je ušao oporavljeni Eder Militao.

106. minut - Počeo je i drugi produžetak. Hoćemo li nakon preostalih 15 minuta dobiti pobednika?

Prvi produžetak: Mančester siti - Real Madrid 1:1 (1:1, 0:1)

105+2. minut - Au, kakvu je samo šansu sada imao Real! Loptu je u šesnaestercu "građana" dobio Antonio Ridiger, međutim nije se dobro snašao Nemac, pa je loptu poslao preko gola. Tim promašajem označen je i kraj prvog produžetka.

105. minut - Još dva minuta će se igrati u prvom produžetku.

101. minut - Prebačeno je malo težište na polovinu Mančester sitija, pokušao je Vinisijus, međutim nije uspeo da izdrži duel sa defanzivcem Sitija, ali i golmanom Edersonom.

98. minut - Mančester siti je bolji i u prvom produžetku, plete mrežu oko gola Reala, ali odbrambeni igrači i golman Lunjin otklanjaju opasnost.

91. minut - Počeo je prvi produžetak i na samom početku je trener Sitija Pep Gvardiola. Iz igre je izvukao Erlinga Halanda, umesto kog je ubacio Hulijana Alvareza.

Drugo poluvreme: Mančester siti - Real Madrid 1:1 (0:1)

KRAJ! Idemo u produžetke.

90+2. minut - Šutirao je Rodri sa distance, ali je siguran bio Lunjin.

90. minut - Još četiri minuta igre u drugom poluvremenu na "Etihadu".

89. minut - Siti napada i posle izjednačenja, pošto-poto juri gol vredan polufinala. Ali, hoćemo li videti gol ili idemo u produžetke?

82. minut - Zicer za Mančester siti! De Brujne je ostao sam u kaznenom prostoru Reala, dobio je loptu kao na tacni, no loše je šutirao, pa je lopta završila preko gola.

78. minut - Opet je bilo opasno pred golom Reala, ponovo je šutirao De Brujne, međutim lopta je završila preko gola.

76. minut - GOOOOL! IZJEDNAČIO JE SITI - 1:1. Odlično je po levoj strani probio Doku, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Griliša, poslao je loptu u kazneni prostor, koju "kraljevići" nisu izbacili, već je ona došla do Kevina de Brujnea, a belgijski vezista je pogodio gol Lunjina.

71. minut - Novi pokušaj Sitija. Sada je pretio Džek Griliš, no ponovo je Lunjin intervenisao na pravi način.

70. minut - Gužva je ponovo bila pred golom Lunjina posle prekida, pokušao je Dijaš, ali je napravio faul nad golmanom Reala, pa je odbrana Madriđana mogla da odahne.

62. minut - Ne dobijaju mnogo "građani" iz terenske inicijative, koju imaju od početka utakmice. Jednostavno, odbrana Reala večeras deluje kao neprobojni zid.

51. minut - Mančester siti, kao i u većem delu prvog poluvremena, napada, dok se Real opredelio na defanzivu. Usled takvog razvoja situacije na mukama je bio Lunjin, koji je uspeo da ostane nesavladan.

46. minut - Nastavljen je meč na "Etihadu". Ko će se na kraju radovati?

Prvo poluvreme: Mančester siti - Real Madrid 0:1

KRAJ POLUVREMENA! Real ima prednost i rezultat koji ga vodi u polufinale, a sve zahvaljujući golu Rodriga u ranoj fazi meča.

45. minut - Još dva minuta će se igrati u prvom poluvremenu...

44. minut - Povukli su se fudbaleri Reala na svoju polovinu, budući da domaćin ima kontrolu u ovim momentima. Ali, nemaju rešenja izabranici Pepa Gvardiole u poslednjoj trećini, pa bedem pred golom Lunjina odoleva.

38. minut - Pokušavaju "građani" kako znaju i umeju da se vrate, sada su probali posle prekida i slobodnog udarca, no odbrana Reala ne pokazuje mane za sada.

33. minut - Opet je pokušao De Brujne, ali je ovoga puta poslao loptu preko prečke.

27. minut - Bomba De Brujnea! Imao je dosta prostora i tukao je sa distance, međutim ponovo je odlično reagovao Lunjin i poslao loptu u korner.

23. minut - Real pokušava da iskoristi svaki milimetar prostora, pa je tako posle prodora Vinisijusa lopta došla do Karvahala, čiji je udarac u poslednjem trenutku izblokiran.

19. minut - Veliku šansu je imao Mančester siti! Lunjin je dobro reagovao posle pokušaja De Brujnea, potom je u nastavku napada lopta došla do Erlinga Halanda, koji je pogodio prečku, dok je posle odbitka Bernardo Silva loptu poslao visoko preko gola.

12. minut - GOOOOL! VODI REAL - 0:1! Poklekla je odbrana Sitija, Belingem je povukao loptu i dodao je do Vinisijusa, a Brazilac sa desne strane pravovremeno uposlio Rodriga. Prvi pokušaj Rodriga je Ederson odbranio, ali se lopta odbila do ofanzivca Reala, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

11. minut - Evo pokušaja i Madriđana. Loptu je dobio Kamavinga, namestio se, no šutirao je pravo u Edersona. Iz slične situacije je pre osam dana pogodio i matirao Ortegu.

8. minut - Prvi nagoveštaj uzbuđenja na meču - De Brujne je dobio loptu na desnoj strani, oštro je centrirao, ali je Lunjin bio dobro postavljen.

6. minut - Za razliku od prvog meča, revanš je počeo znatno mirnije. Oprezni su i jedni i drugi, dobro stoje u odbrani, pa protivnik nema mnogo prostora da dođe do izražaja u ofanzivi.

1. minut - Počeo je spektakl u Mančesteru...

MANČESTER SITI - REAL MADRID penalima 3:4 - 1:1 (1:1, 0:1) - prvi meč 3:3

Stadion: "Etihad". Strelci: De Brujne u 76. minutu za Mančester siti, a Rodrigo u 12. za Real. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Griliš, Gvardiol, Rodri (Mančester siti), Karvahal, Mendi (Real Madrid). Strelci u penal seriji: Alvarez, Foden, Ederson (Mančester siti), Belingem, Vaskez Fernandez, Ridiger (Real Madrid)

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Dijaš, Akanđi (od 112. Stouns), Gvardiol - Rodri, De Brujne (od 112. Kovačić) - Silva, Foden, Griliš (od 72. Doku) - Haland (od 91. Alvarez).

REAL MADRID: Lunjin - Karvahal (od 110. Militao), Fernandez, Ridiger, Mendi - Kamavinga, Valverde, Kros (od 79. Modrić) - Rodrigo (od 84. Dijaz), Vinisijus (od 103. Vaskez), Belingem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati