Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

08. 03. 2024. 18:39 0

Miriše na Evropu: Šesta pobeda u nizu Radničkog!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog ispisuju jednu od najlepših bajki u srpskom fudbalu - ovog petka su nanizali šestu pobedu, pošto su u 24. kolu Superlige Srbije u gostima savladali Radnik sa 1:0 golom Bevisa u 92. minutu, te su ostali na visokom petom mestu sa 38 bodova, koliko ima i Čukarički, uz utakmicu manje. Dakle, miriše u Kragujevcu na Evropu...

Kragujevčani su počeli sa čak pet izmena u odnosu na početnu postavu iz meča protiv IMT-a, čime su dokazali da imaju širok izbor igrača, dok je Radnik, koji je u naletu samopouzdanja posle pobede nad Radničkim iz Niša, bio nešto aktivniji u napadu u prvih 15 minuta utakmice.

Bile su dve opasnosti pred golom Lekovića koji je donekle i nesigurno reagovao pred svojim golom, a onda u 24. minutu VAR soba je morala da reaguje posle šanse domaćina - tada je Dilan Ortiz spasio gol svog tima na gol liniji, pitanje je bilo samo da li je igrao rukom ili ne, na kraju je snimak pokazao da nije bilo penala.

Samo minut kasnije prečka je spasila Radnički, budući da je Hajdarević zatresao okvir gola.

Gost se oslobodio pritiska do kraja poluvremena i sačuvao je mrežu, ali praktično nije pretio, što je možda i posledica slabijeg terena.

U nastavku je ušao Milan Aleksić i odmah je prodrmao ekipu, da bi u 48. minutu lopta završila u mreži Radnika. Sali Vižđi je poslao loptu u mrežu, ali je upravo on igrao rukom pre toga, pa je gol poništen.

Odlično su gosti započeli drugo poluvreme, posle pasa Vidosavljevića, Vižđi je pokušao i prebacio gol iz izgledne situacije, te je pritisak bio sve veći po domaćina. Šansu je u 63. minutu imao i Bevis, napadi Kragujevčana su bili sve jači i odbrana Radnika je morala da se suoči sa agresivnim napadačima gostiju.

Najveću šansu gosti su propustili u 82. minutu, prvo je Ivelja šutirao pravo u prečku, potom je na odbijenu loptu došao Simović koji je šutirao, takođe, u prečku...

Još jednu šansu propustili su gosti preko Vasilija Đurića koji je sa oko 10 metara šutirao pored gola u 86. minutu.

I onda je usledio drugi minut nadoknade, u kom je Radnički došao do velike pobede. Kilijan Bevis je uspeo da postigne jedini gol na utakmici, posle jedne dubinske lopte skočio je Ivelja, upisao asistenciju, a Francuz je matirao golmana domaćina Stefana Ranđelovića i postigao šesti gol u sezoni!

Sve u svemu, bila je to zaslužena pobeda Radničkog, šesta u nizu, budući da je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji rival.

Klub sa "Čika Dače" je posle ove pobede peti u Superligi sa 38 bodova, koliko ima i Čukarički, doduše "brđani" su odigrali i meč manje. Sa druge strane, Radnik je zakucan za poslednje mesto sa samo 14 bodova i biće mu veoma teško da izbegne ispadanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati