Hronika

[ Izvor: Serbian Times ]

13. 05. 2024. 21:53 0

Srbin (17) poginuo u teškom udesu u Čikagu

Srpski mladić Marko N. (17) poginuo je u nedelju u kasnim večernjim časovima u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju, samo nekoliko dana pre maturskog ispita i proslave.

Policija je saopštila da je maturant poginuo, a da su tri osobe povređene u nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila na adresi 1200 Ist Lejk avenija sinoć (u nedelju) nešto posle 23 sata.

Marko N. je upravljao mercedesom u koji je udario mustang koji se kretao velikom brzinom. Njegov saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu. Vozač mustanga je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život, dok je njegov suvozač je u kritičnom stanju.

"Čuo sam veliki udarac"

Scena na mestu nesreće je stravična. "Mercedes" je skoro prepolovljen, ceo gepek mu je otkinut a zadnji kraj pao je u komšijsko dvorište.

- Ovaj tip sa mustangom je leteo. Čuo sam zvuk automobila dok je prolazio ulicom, a sekund kasnije čuo sam veliki udarac - rekao je komšija Denis Mulen.

Komšije ovog mirnog naselja kažu da je nesreća zvučala kao eksplozija.

Prijatelji kažu da je Marko bio apsolvent srednje škole "Glenbruk Jug", da je za nekoliko dana trebalo da ide na maturski bal, a za nekoliko nedelja da maturira.

Porodica nastradalog je, inače, prilično poznata i ugledna u srpskoj zajednici u Čikagu, i u kumovskim je odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre pet godina takođe poginuo u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.

"Bio je dobar dečko, popularan u školi"

- Samo znam da je on bio dobro dete. Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dete u školi - rekla je Inesa Kaufman.

Jedan svedok, koji se zatekao na licu mesta i pozvao hitnu, izjavio je da ga je "mustang" obišao samo nekoliko sekundi pre nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat pre sudara, gaseći i paleći svetla.

- Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video svetla u vazduhu, čulo se da je automobil udaren - rekao je svedok.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Plitak potok, a voda duboka

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati