Politika

Direktno.rs

30. 04. 2024. 12:25 15

"Vučićevi komentari o radnom vremenu opasni i uvredljivi"

Predsednik Vučić svojim izjavama odbacuje ne samo međunarodne primere koji podržavaju kvalitetniji život radnika, već i svaku mogućnost unapređenja radnih uslova u Srbiji. Kada izjavljuje da '"dok je on predsednik, od sedmočasovnog radnog vremena nema ništa", on time ignoriše činjenicu da nedeljom ne radi skoro ništa u većini evropskih zemalja, gde slične prakse postoje i u našem okruženju, poput Crne Gore i Makedonije. Osim toga, mnoge zemlje smanjuju radnu nedelju na 35 sati, što dokazuje da se efikasnost može održati uz bolje uslove za radnike - izjavio je predsednik sindikata "Sloga" i narodni poslanik sa liste Stranke slobode i pravde (SSP), Željko Veselinović, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Kada predsednik ironično predlaže čarter letove na Maldive i Sejšele za sve građane, zanemaruje činjenicu da na takve destinacije najčešće idu upravo oni koji učestvuju sa njim u vlasti i koji parazitiraju godinama na račun osiromašene radničke klase u našoj državi. Većina radnika u Srbiji radi za minimalac i bori se da preživi svakodnevno, dok se privilegovani slojevi društva obasipaju luksuzima. Ovakve drske izjave, koje dolaze direktno od predsednika, pokazuju da živimo u autokratskom režimu. Umesto da se vodi javna rasprava i diskusija o predlozima koji bi unapredili život radnika, dobijamo autokratske komentare i odbijanja. Mi u sindikatu "Sloga" ćemo nastaviti da se borimo za prava radnika, uključujući zabranu rada nedeljom i smanjenje radne nedelje na 35 sati i nećemo odustati dok ne postignemo bolje uslove za sve radnike u Srbiji - zaključio je Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati