Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

18. 04. 2024. 12:53 25

"Kasno je za sreću, rano je za tugu": Ponoš o izborima

Predsednik Stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da ponuda koju je objavila predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić da će lokalni izbori biti istog dana kad i beogradski nije dobra.

- Ne mislim da je to dobra ponuda. Kasno je za sreću, rano je za tugu - rekao je Ponoš u emisiji N1 studio live na N1.

On je kazao da će koalicija Srbija protiv nasilja danas razgovarati o „novom momentu“ i da je potrebno zadržati jedinstvo unutar koalicije.

- Nema razloga ni za kakvu sreću, zemlja je u očajnom stanju, u krizi - rekao je Ponoš povodom obraćanja predsednice Skupštine Srbije. Kaže da malo šta može da se popravi do 2. juna, što je i stav ODIHR.

Stav stranke na čijem je čelu je da ova ponuda nije dobra i ne bi je prihvatili, ali o tome će, kako je istakao Ponoš, odluka biti doneta unutar koalicije Srbija protiv nasilja.

- Za neizlazak na izbore koji su izborna farsa, treba jedinstvo jer, inače, ne daje rezulzat, za izlazak na izbore, dovoljno je da neko od referentnih aktera ne izađu i svaki izlazak gubi na snazi - istakao je Ponoš.

Zbog toga, kako kaže, mora da se očuva jedinstvo unutar koalicije, razgovara sa svima koji su dali doprinos koaliciji pred decembarske izbore, a nemaju političkih ambicija – inicijativi ProGlas, pravnicima….

- Niko ne sme da se kocka sa ugledom tih ljudi - naglasio je Ponoš.

Upitan šta može da se uradi do 2. juna na poboljšanju izbornih uslova, ako odluka koalicije bude da se izađe na izbore, Ponoš kaže da može da se postigne mnogo ako postoji volja.

Sudeći po onome što je Brnabić rekla, kako smatra Ponoš, te volje nema.

- Izjava da RTS iz njihovog ugla navija za opoziciju, je skandalozna. Kada bi hteli da imamo poštene izbore, oni noćas mogu da kažu da se uređivačka funkcija RTS prilagodi stvarnoj funkciji, da se Pink i Hepi vrate u okvire, za šta su registrovani da rade, da kažu Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i MUP da ne učestvuju u krađi izbora, a partijskim kadrovima da ne organizuju izbornu krađu. Ako ćemo da menjamo zakon, a oni nastaviti da rade isto, onda tu nema sreće, opet ćemo dobiti preporuke ODIHR…Ne radi se ovde da li se nešto može nego da li se hoće. Ja to ne vidim -istakao je Ponoš.

Kako je kazao, način na koji je saopštena današnja odluka, je kao da „nam izlaze u susret“.

- Ovo je manje razumno, nego ono što smo juče predložili u vezi sa izborima na jesen. Sve ovo može da bude smisleno, ako od večeras počnu da se ponašaju normalno - smatra Ponoš.

Odluka o spajanju izbora je, kako kaže, rezultat pritiska opozicije, a ne spolja. Spoljnom faktoru je, kako navodi, važno da se sačuva stabilokratija, a građanima stabilnost na ovom nivou nije važna.

- Spoljnom faktoru je važno da se ovo ne talasa, da Vučić završi ono što je započeto - smatra Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati