Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

17. 04. 2024. 08:49 18

Nemamo metro, ali u Beogradskom metrou ima 54 zaposlenih: Plate su im ogromne

Na plate zaposlenih u JKP "Beogradski metro i voz" tokom prošle godine izdvojeno je skoro milion evra, vidi se u finansijkom izveštaju tog preduzeća. Iako Beograd nije ni blizu prve linije metroa, prosečna plata u ovom preduzeću iznosi oko 1.500 evra, dok direktor Andreja Mladenović naravno odskače od tog proseka.

Metroa, doduše, u Beogradu nema, niti će ga uskoro biti, ali zaposlenih u ovom preduzeću ima 54 - a za njihove plate daju se astronomski iznosi.

Konkretno, kako piše u finansijskom izveštaju, ukupna zarada zaposlenih u "Beogradskom metrou i vozu" u 2023. godini iznosila je oko 991.150 evra, i to bez poreza i doprinosa. Dakle, tih 54 radnika u proseku su zarađivala oko 1.500 evra mesečno.

Direktor zarađuje 2.000 evra

Naravno, v.d. direktora "Beogradskog metroa" Andreja Mladenović, zarađuje više od prosečne plate u preduzeću. Njegova plata, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije od pre mesec dana, iznosi 240.000 dinara.

Pre samo godinu dana, Mladenović je zarađivao 180.000 dinara svakog meseca. To znači da je njegova plata za godinu dana uvećana za 60.000 dinara, odnosno oko 30 odsto.

Beograd bez metroa barem još četiri godine

Prva linija metroa, kako je planirano, imaće 21 stanicu dužine 21 kilometar, dok će druga linija imati 24 stanice na trasi dugoj 24 kilometra.

- Već naredne godine očekujemo početak velikih radova na celoj trasi prve linije metroa, kada su stanice u pitanju - saopštio je nedavno ministar finansija Siniša Mali.

Mali je naveo da će prva linija metroa biti završena do 2028, najkasnije do 2029. godine. Podsećanja radi, Mali je još 2018. godine, u predizbornoj kampanji Srpske napredne stranke rekao da će se Beograđani metroom voziti 2022. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati