Beograd

[ Izvor: Forbes ]

27. 03. 2024. 18:06 9

U jednom danu u Beogradu na vodi rezervisano 147 stanova

U toku jednog prodajnog dana, 23. februara, u Beogradu na vodi rezervisano je 147 stanova po ceni od 3.050 do 8.735 evra po kvadratu. Najjeftiniji kvadrat u novogradnji u glavnom gradu košta oko 2.400 evra. Keš kupci čine 80 odsto ukupnog prometa.

Samo u glavnom gradu Srbije, obim prodaje prodatih stanova premašio je prošle godine dve milijarde evra i to je najrelevantniji podatak. Iako promet više nije vanserijski kao 2022. godine kada je ukrajinska kriza izazvala nagli skok prodaje i cena, kvadrati nisu pojeftinili.

- To su u većoj meri investicioni kupci koji kupuju stranove u Beogradu. Ne postoji jedno jednostavno objašnjenje koje može da pokrije sve situacije, ali dosta tih investitora ne preferira da uzima kredit nego jednostavno skuplja pare neki duži niz godina i onda ih plasira kao neku vrstu štednja. U tom trenutku su dolazile pridošlice iz Ukrajine i Rusije i rente su se maltene duplirale u tom periodu i onda se vidi odraz tog tržišta koliko ima investicionih ulagača i koliko imaju para na raspolaganju u svakom trenutku - kaže za Forbes Magazin, konsultant Miodrag Gazibara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati