Tenis

[ Izvor: Blic ]

01. 05. 2024. 07:42 3

Nadal se oprostio od publike u Madridu, svi plakali (VIDEO)

Zapamtiće dobro Rafael Nadal poslednju aprilsku noć, 2024. godine. Zapamtiće je i on, ali i svi njegovi navijači u Madridu. Zapamtiće je jer su plakali zajedno. Jedna era je 30. aprila kasno uveče završena - Rafael Nadal je odigrao poslednji meč u karijeri u Magičnoj kutiji. Izgubio je od Jiržija Lehečke sa 7:5, 6:4 i tako se oprostio od madridske publike i jedna era se završila.

Za Rafu takmičara, jednog od najboljih tenisera svih vremena, sledeća godina u Kaha mahiki ne postoji. Možda se vrati u Magičnu kutiju kao gledalac sledećeg aprila, ali poraz od Lehečke bio je njegov poslednji u karijeri koji je odigrao u Madridu. Sa tim porazom. došao je i kraj jedne ere.

Razmišljao je, opterećen povredama, Nadal dugo šta da radi, da li da igra u Madridu ili ne, i na kraju je prelomio da će još jednom - poslednji put u karijeri - igrati pred publikom u Madridu.

Svestan da trenutno nije ni bleda senka nekadašnjeg kralja šljake, Rafa je morao da pruži ruku boljem - u ovom trenutku Čehu - koji ga je prvi put u karijeri dobio na šljaci.

A kada je pružio ruku Lehečki, započeo je vatromet emocija u Magičnoj kutiji. Držao se Rafa da ne zaplače, ali njegova sestra Maribel i supruga Ćiska, nisu mogle da sakriju suze.

Jecali su svi, Nadal se držao, kao veliki šampion, ali mogle su mu se u očima videti suze. Plakala je i publika koja je uprkos porazu bila privilegovana na vidi Rafinu magiju poslednji put na madridskoj šljaci.

Pet puta je Nadal osvajao masters u Madridu, pa su organizatori na čelu sa Felisijanom Lopesom, direktorom turnira, priredili svom šampionu ceremoniju na kraju meča. Uplakana porodica Nadala, kao i vidljivo emotivni Rafa, posmatrali su prilog koji su organizatori priredili u njegovu čast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati