Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 05. 2024. 08:05 31

Vladimir Orlić pred vratima BIA: Sada će "Ometač" da zaćuti

Bivši predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić i dalje je "bez funkcije", a u javnosti se sve češće i glasnije pominje da će zauzeti mesto direktora Bezbednosne - informativne agencije (BIA). Ukoliko se ove najave ispune, to će Orlića, koji je u međuvremenu dobio nadimak "Ometač" zbog potrebe da sagovornicima upada u reč, onemogućiti da se obraća javnosti.

Mesta u Nemanjinoj 11 odavno su popunjena, a Vladimir Orlić, jedan od istaknutijih naprednjaka i predsednik Skupštine u prethodnom sazivu nije se našao među 32 člana Vlade, piše Nova.rs.

Iako se pominjalo da bi Orlić mogao da zameni sadašnjeg premijera Miloša Vučevića na mestu ministra odbrane, to mesto je ipak pripalo Bratislavu Gašiću.

Iznenađenje je bilo za mnoge što se Orlić neće naći u Vladi i što ostaje u Narodnoj skupštini samo kao poslanik.

Međutim, izgledno je da se neće još dugo zadržati na toj poziciji, jer se pominje da bi za koji dan mogao da preuzme poziciju direktora Bezbednosno informativne agencije, koje je od ostavke Aleksandra Vulina u v.d. stanju.

O tome da će Orlić postati direktor BIA govorio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u emisiji Takovska 10 na RTS-u.

- Ja mislim da je jako lepa stvar to što za koji dan gospodin Orlić odlazi na novu dužnost u BIA i građani će najzad moći i od nas da čuju nešto, jer Orlić neće moći da daje izjave - izjavio je Stefanović.

Tu informaciju Orlić, koji je takođe bio u emisiji, nije potvrdio niti demantovao.

- Ja sam narodni poslanik, nemojte vi da se brinete za mene, brinite samo šta ćete raditi naredne četiri godine u toj Skupštini - odgovorio je smejući se poslanik SNS-a Vladimir Orlić.

A šta će on raditi naredne četiri godine, nije otkrio.

Biografija Vladimira Orlića

Vladimir Orlić član je Srpske napredne stranke od 2008. godine gde je obavljao dužnosti u sferi informisanja i medija, kao i organizacionih poslova, a bio je i predstavnik stranke u radnim telima Evropske narodne partije.

Bio je kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda na listi SNS-a 2012, 2014. i 2018. godine, za odbornika u Skupštini opštine Čukarica 2016. godine. Odbornik u Skupštini grada Beograda bio je od 2016. do 2022. godine. Za narodnog poslanika sa liste koju je predvodio SNS izabran je 2014, 2016, 2020. i 2022. godine.

Orlić je obavljao dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe SNS u parlamentu od 2016. do 2020. godine, te potpredsednika Skupštine od 2020. do 2022. Godine, a od 2022. do 2023. bio je predsednik Skupštine Srbije.

BIRN je 2018. objavio dokumentaciju koja pokazuje da je inspekcija Ministarstva prosvete angažovanje Orlića i Aleksandra Martinovića kao predavača u u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji ocenila nezakonitim. Orlić je u maju 2020, u gostovanju na TV N1, negirao da je zaposlen u toj školi, ali je BIRN sutradan objavio dokumentaciju koja pokazuje da je on bio angažovan kao predavač na master studijama za školsku 2019/20 godinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Medijska indoktrinacija

Zoran Živković [27.05.2024.]




Video dana

Efikasno hlađenje

Anketa

Ko je kriv za sve učestalije nasilje u Srbiji?

Rezultati