Život

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2022. 16:49 59

Rekla da Rusi ne vide Srbe kao braću i izazvala buru (VIDEO)

Ruskinja koja je izbegla u Srbiju, bežeći od nadirućeg rata u tom delu planete, u proteklom periodu obraćala se javnosti putem svog Jutjub kanala, gde je iznosila zapažanja o boravku u Srbiji i suživotu među Srbima.

U jednom od tih snimaka otkrila je i da "Rusi Srbe ne doživljaju kao bratski narod". Taj snimak objavljen je u petak, a već je pregledan oko 7.000 puta.

- Ovde svi kad čuju da ste Rus, oni vas odmah časte pićem. Ali u Rusiji, Rusi pojma nemaju ko su Srbi. Ovde su verovatno vama svi govorili još školi da su Srbi i Rusi bratski narod, ali tužna istina je da u Rusiji mi nemamo takav stav prema Srbima. Većina Rusa ne zna ni gde je Srbija - rekla je ona, između ostalog, u video obraćanju na Jutjubu.

Ove subote oglasila se i pisanim putem, navodeći da je očekivala "hejtere", ali ne i toliko "hejta".

- Poseta mom kanalu je počela da raste i bilo je očigledno da će se na njega nakačiti više "hejtera". Ipak, nisam očekivala toliko "hejta" (mržnje). Ljudi su pitali zašto dolazim u Srbiju, komentarisali da ne volim Putina, terali me u SAD, ili pisali da su "umorni od Rusa koji se ponašaju kao 'Alisa u zemlji čuda'" ili me pitali zašto dolazim u Srbiju ako ne znam ništa o zemlji. Ne razumem zašto je loša stvar biti protiv rata. Zašto su radoznalost ili moje iznenađenje i oduševljenje loši? Zašto je loša moja želja da učim? Kako bi trebalo da se ponašam? Kao da sam bila ovde 879 puta i da znam sve? - pitala se na svom Jutjub kanalu.

Takođe je navela da ona samo deli lično iskustvo.

- U redu je ne biti saglasan sa mnom, ali je sramotno biti agresivan - poručila je i dodala da se sprema za izlazak u Beogradu, te da će nastaviti da radi svoje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 59

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati