Život

Direktno.rs

06. 05. 2022. 12:08 1

Rođen u izbegličkom kampu, izgubio sve sa 13, sad je as Reala

Mnogi fudbaleri imaju poprilično dirljive životne priče. Nekad je jedna utakmica dovoljna da igrač sebi izgradi odličnu reputaciju za duži period. Pre nekoliko dana je to uradio Eduardo Kamavinga i to u polufinalu Lige šampiona.

Real Madrid je senzacionalnim preokretom izbacio Mančester siti. Iako su Karim Benzema i Rodrigo ti o kojim se najviše priča, za malo čudo ogromne zasluge nosi i Kamavinga. Od ulaska u igru ovaj 19-godišnjak je preuzeo ključeve veznog reda i počeo je da dominira na sredini terena uz niz vrhunskih poteza.

Florentino Perez je u poslednjim danima letnjeg prelaznog roka Renu platio 31 miliona evra i vreme pokazuje da su Kraljevi dobili zalog za budućnost. Kamavinga igra za reprezentaciju Francuske, a rođen je u Angoli, tačnije u izbegličkom kampu u toj zemlji nakon što su njegovi roditelji Kelestino i Sofija pobegli iz Konga gde je trajao građanski rat.

U Francusku zajedno sa roditeljima i braćom i sestrama je stigao sa dve godine. Detinjstvo je proveo u Fougereseu. Nova životna nesreća ga je zadesila sa 13 godina. Sve štu su njegovi roditelji izgradili je nestalo. Požar je zahvatio porodičnu kuću, sve je izgorelo, uključujući i važna dokumenta ključne za dobijanje francuskog državljanstva.

- Naporno ću raditi da postanem profesionalni fudbaler i kupim novi dom svojim roditeljima - obećanje je koje je tada sebi dao maleni Eduardo.

Nepunih sedam godina kasnije, Eduardo je tamo gde želi biti. Sa 19 godina je stigao do najglamuroznijeg kluba na svetu i polako ključeve veznog reda slavnog Real uzima u svoje ruke.

U Francuskoj je igrao za Ren iz kojeg je postao i reprezentativac. Sa 17 godina 9 meseci i 27 dana postao je najmlađi fudbaler koji je ikad obukao dres seniorskog tima Trikolora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati