Život

S. M.

20. 09. 2020. 19:03 0

Prokuplje brani Aladina: Nakon teksta na našem portalu, podrška otpuštenom čištaču!

Nakon teksta koji je juče objavljen na našem portalu i upoznavanja javnosti sa činjenicom da je najbolji čistač ulica u Prokuplju Aladin Eminović (45) posle 28 godina ostao bez posla, Prokupčani su otvorili javnu grupu na Fejsbuku „Pravda za Aladina“ i na taj način daju podršku ovom čoveku. U njoj građani traže da se Aladinu vrati radno mesto, jer je on simbol čistog grada. Podsećanaj radi, Aladin je treća generacija u svojoj porodici koja je zaposlena u prokupačkom Javnom komunalnom preduzeću „Hammeum“ kao čistač.

Pre par godina otišao je u Nemačku na azil, gde je vodio dete na lečenje. Tada se nije javljao na posao, jer nije naučen da smišlja bolovanja, pa je dobio otkaz. Kao i ostali, radio je za minimalac. Kada se vratio u Prokuplje, nakon što mu je dete izlečeno, nastavio je da radi u istom preduzeću kao čistač, ali na određeno vreme. Kako kažu nadležni, više ne postoji zakonski okvir da mu se produži ugovor, pa je ostao bez posla.

Zbog ovog otkaza, Prokuplje je ustalo na noge, a Aladin dobija podršku od građana:

- Pokušajmo da jednom dobrom, vrednom i kvalitetnom čoveku, omogućimo, ili da barem dignemo glas, da ostane da radi ono što voli, a što je od izuzetnog značaja za sve nas. Da naš grad bude uvek lepši i čistiji, da to radi čovek koji je 28 godina u tome.

- Možemo da izaberemo da okrenemo glavu i ćutimo a možda imamo pravo da tražimo objašnjenje...

- Poznajem ga kao retko dobrog, poštenog i pre svega pristojnog čoveka! Nepravda mora biti ispravljena.

Iako je stiglo obećanje iz JKP “Hammeum” da se traži model kako da se Aladin vrati na posao, građani Prokuplja rešeni su da se izbore za njegova prava. Oni će, kako je objavljeno u grupi, sačekati par dana a onda će tražžiti odgovor ukoliko Aladin opet ne dobije svoju metlu i kantu, po kojoj ga znaju svi u Prokuplju!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati