Život

S. M.

19. 09. 2020. 06:39 19

TUGA Najbolji čistač iz Prokuplja ostao bez posla posle 28 godina

Aladin Eminović (45) iz Prokuplja, čistač u Javnom komunalnom preduzeću “Hammeum” posle 28 godina rada ostao je bez posla. On je pre par godina izgubio rešenje o zaposlenju na neodređeno, jer je morao dete da vodi na lečenje u Nemačku, a kada se vratio nastavio je da obavlja posao na određeno vreme.

Prošle godine mu je pretio otkaz, ali je uspeo da ostane, a 1. septembra ove godine, zauvek je izgubio borbu sa birokratijom. Najgore u svemu je što svi u JKP “Hammeum” priznaju da je najbolji radnik, koji bukvalno nema dana odsustva sa posla, čak je tokom epidemije koronavirusa svih 45 dana neprestano bio angažovan, čistio i dezinfikovao ulice. Po njemu je snimljen i dokumentarni film “Aladin i čarobna kanta” u kojem se govori o njegovoj predanosti i radu. 

- Već 100 godina moja porodica čisti ulice. Prvo je to činio deda Šerif, pa otac Junus i već 28 godina ja to radim. Obično sam u drugoj smeni, a kada završim Pešačku zonu, produžim i dole prema semaforu. Volim ovaj posao i ovaj grad i nije mi teško da radim - kaže  Aladin. 

Priča o njemu može da otopi i najtvrđa srca, a njegova noćna mora počela je pre par godina. Pošten i uvek veran poslu, nije umeo da lažira bolovanje kada mu se dete razbolelo.

- Ovde je lečeno od šećerne bolesti. Otišao sam u Nemačku na azil, tamo našao nekog lekara Bosanca i on ga je pregledao i operisao. Uopšte nije imao šećer, već kamen u crevima. Nisam se javljao na posao i dobio sam otkaz. Kada sam se vratio, primili su me po ugovoru - dodaje pomalo stidljivo naš sagovornik. 

Ipak, nevolja nikada ne ide sama. Uskoro mu se i supruga razbolela od kancera, operisala nekoliko puta i još je pod terapijom. Samo Aladin radi i drži svoju porodicu.

- Nemam više posla. Nije to bila neka para, ali je bila sigurna, za sve nas. Ne znam kako ćemo sada - u nevolji je Aladin, kojeg svi u gradu znaju.

Njegova predanost poslu ogleda se u tome što nikada nije zakasnio, uvek je čisto obučen, ošišan i obrijan i gledajući ga, građani Prokuplja shvataju da on svoj posao doživljava ozbiljno i da ga besprekorno obavlja.

 

- Aladin je naš najbolji radnik i zaista nam je žao, ali nije bilo osnova da mu se više produžava ugovor. Pokušavamo da iznađemo neko rešenje i vratimo ga. Nadam se da ćemo uspeti - potvrdio nam je direktor JKP “Hammeum” Bojan Nikolić.

On nije mogao u sistem, ali je primera radi posle mnogo godina, tačnije 12 godina otvoren konkurs za prijem novih radnika za stalno u Gradskoj upravi Prokuplje, a kako se šuška, konkurs je namešten za nekoliko lica kojima SNS u Prokuplju mora da se zahvali što su bili dobri “vojnici”!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati