Život

Lj. S.

29. 03. 2020. 20:53 1

Restoran u Jošaničkoj banji starima besplatno delio hranu

Biti čovek nije teško, tako je Srđan Novković iz Jošaničke banje odlučio da pomogne starim i nepokretnim licima u ovom vanrednom stanju.

S ozbirom da je morao da zatvori svoj restoran "Stari putnik" zbog proglašenog vanrednog stanja, Srđan je izašao u susret starim i siromašnim ljudima spremivši im obroke sa salatom i vrućim hlebom i sa svojim radnicima obilazio žitelje Jošaničke banje.- Pravili smo obroke za ljude koji ne izlaze iz svojih domova, koji su uglavnom sami i koji nemaju nikoga da brine o njima. Zbog ove situacije ne znamo ni da li imaju bilo šta od hrane, te sam ih sa svojim radnicima obišao - priča Nvaković.On kaže da trenutno ne rade i da će za to vreme da obilaze i okolna mesta, jer u njima ima dosta bolesnih ljudi.

- Sigurno ćemo ih barem jedno nedeljno posećivati, dokle god traje ovo vanredno stanje, a rekli su tri ili četiri nedelje - kaže Srđan.Kako u Jošaničkoj banji postoji samo jedna apoteka, pri Domu zdravlja, maski nema.

- Nestašica maski je i kod nas, zbog čega ćemo početi da ih pravimo od pamučnih pelena, tako da ćemo sašiti nekih stotinak i delićemo ljudima - kazao je on dodavši da posebnu zahvalnost duguje svojim prijateljima koji su učestvovali u ovoj akciji. 

Prijavljenih slučajeva obolelelih od koronavirusa u Jošaničkoj banji za sada nema, a što se tiče Raške pokrajine, zabeleženo je tri slučaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati