Poznati

Direktno.rs

06. 01. 2022. 15:02 2

Marko Đurić o Dua Lipi "zemljakinji" sa srpskom zastavom

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić objavio je tvit u kojem je Dua Lipu, britansku pevačicu kosovskog porekla, nazvao "zemljakinjom" i pored njenog imena je stavio zastavu države Srbije.

Đurić je Dua Lipu pomenuo u Tviter raspravi sa Vljorom Čitaku, ambasadorkom Kosova u SAD i UN.

Vljora je na svom Tviteru, nakon Novakove objave da će otići u Australiju kako bi učestvovao u Australijan openu, ostavila citat iz knjige „Životinjska farma“ Džordža Orvela, te je, aludirajući na to da Đoković nije vakcinisan napisala – „Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“. Ova rečenica se odnosi na povlašćeni položaj svinja među životinjama u kultnoj satiri britanskog pisca.

Marko Đurić joj je odgovorio na ovaj Tvit, navodeći da ona iznosi govor mržnje zbog Đokovićeve nacionalnosti. Dodao je da je ovo, kako tvrdi, klasičan primer "dehumanizacije jednog naroda koji nije vredan osnovnih ljudskih prava, što vlasti u Prištini svakodnevno demonstriraju".

Čitaku mu je odgovorila navodeći da nema kapaciteta da razume o čemu govori, te je dodala - "Da si ikada čitao Orvela i imao mogućnost da razumeš koncept alegorije, možda se ne bi ovako javno blamirao".

Đurić je, međutim, nastavio da se blamira, te je u sledećem tvitu, želeći da "bocne" Čitaku napisao da je Dua Lipa naša "zemljakinja", dodajući zastavu Srbije, iako je britanska pevačica kosovskog porekla jasno deklarisana Albanka sa Kosova, takođe poznata i po svojim stavovima u kojima se zalaže za nezavisnost Kosova.

"Na stranu sitni mrziteljski komentari, veoma sam ponosan na našu ljupku zemljakinju Dua Lipu, iako možda drugačije razmišlja o političkom pitanju", napisao je Đurić.

Interesantno je da je Đuriću u šaljivom tonu odgovorio i Špend Ahmeti, nekadašnji gradonačelnik Prištine, koji je kopirajući njegov tvit napisao da je ponosan na Novaka Đokovića, albanskog "zemljaka" koji je, kako je Đurić i potvrdio, iz Zvečana.

"Naravno, šalim se, ovi tvitovi su šala gospodine Đuriću", dodao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati