Poznati

Direktno.rs

05. 12. 2021. 16:50 1

"USTANI, SRBIJO": Zvezda serije "Casa de papel" uz narod

Glumac Darko Perić, svetski poznat po ulozi Helsinkija u Netfilksovoj hit seriji "Kuća od papira" (Casa de papel), podržao je ekološke proteste u Srbiji.

Perić je u storiju na Instagram nalogu objavio fotografiju jučerašnje blokade mosta Gazela u Beogradu uz komentar "Get up, stand up, Serbia" (Podigni se, ustani, Srbijo) i haštag #belgradeprotests.

Perić je rođen u Kladovu, a zemlju je sa porodicom napustio devedesetih godina. Od 2004. živi u Barseloni gde je razvio uspešnu glumačku karijeru.

Podsetimo, holivudska glumica srpskog porekla Bojana Novaković aktivni je učesnik protesta protiv otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u Srbiji, a jučerašnje protestne blokade podržao je na Instagramu i najbolji teniser sveta Novak Đoković, ali i drugi sportisti poput Milice Mandić, Jovane Preković, Mirka Ivanića, Aleksandra Atanasijevića, Mijata Gaćinovića, Vujadina Savića, Sonje Vasić, Nemanje Nedovića, Mihaila Dudaša i Uroša Medića.

Podsetimo, građani su u subotu blokirali saobraćajnice u više gradova, nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze protest protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji, koji još nije potpisao predsednik Srbije, i potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati