Poznati

[ Izvor: Nova.rs ]

25. 11. 2021. 19:30 6

"Krili su žiri, povlačenje zbog Lečića jedino rešenje"

Glumac Miloš Timotijević deo je ansambla predstave "64" Ateljea 212 koji je na festivalu u Brčkom solidarno stao uz koleginicu Danijelu Štajnfeld i poručio - nijedan vid nasilja nije dozvoljen. On je pričao i o svojim aktuelnim ulogama, ali i o razlogu zbog kojeg nije dozvolio da ga Branislav Lečić ocenjuje na pomenutom festivalu.

"Oduvek sam se zalagao za poštovanje ljudskih prava i prava žena, a protiv govora mržnje i svake vrste nasilja. Naš čin je bio takav da ne dozvolimo da nas Lečić ocenjuje", rekao je Timotijević, odgovarajući na pitanje zbog čega je ansambl odustao da se takmiči za nagradu na pozorišnim festivalima u Brčkom.

Kaže da glumci do samog početka predstave nisu znali da će Branislav Lečić, glumac i političar kojeg je Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, biti deo žirija.

"Mi smo tu predstavu odigrali zbog publike u Brčkom, saznali smo sat vremena pred samo igranje ko su članovi žirija. Od nas se to krilo. Atelje 212 je postavljao pitanje ko su članovi žirija, ali je festival to krio, odnosno, uspevali su da izbegnu tu vrstu odgovora", objasnio je Timotijević.

Kako je ranije rekao, glumci moraju da budu avangarda, a da svoje stavove sprovodi u delo, govori i njegov gest na festivalu.

"Kada smo stigli tamo shvatili smo ko je u žiriju i odlučili smo da predstavu odigramo, ali da se povučemo iz konkurencije za nagradu. To je bilo jedino rešenje da publici pružimo ono što želi, ali da ne podržimo sve ono što Lečić radi u medijima protekih nedelja i blati našu koleginicu", rekao je Timotijević.

U razgovoru za Nova.rs, Timotijević je pričao i o svojim novim ulogama - u novom filmu Srđana Dragojevića "Nebesa", ali i o nastavku "Bese".

"To je bio fantastičan scenario koji je bio daleko širi, ali je u montaži skraćen (prim.aut. Nebesa). Moja uloga je trebala da bude u 3 priče, a na kraju je bila u dve. Da je bila u 3 priče verovatno bi film trajao tri sata, pa je zbog tih nekih razloga film skraćen. Geneza mog lika je trebala da bude mnogo kompleksinija, ali razumem, jer se Dragojević držao osnovne priče, a moja pojava je možda malo zbunjujuća, ali ona je ostala boja ovih prostora o čoveku koji je prosto uspevao u da se održi u ovoj klimi koja je prikazana kroz film", rekao je Timotijević.

"Ja sam prilično zadovoljan. Srđanov scenario je bio fantastičan izazov, ovaj njegov film je drugačiji od svih do sada. Reditelj i umetnici moraju da se razvijaju tokom godina. Ne bi bili umetnici da se ne razvijaju. Vidim da je to što je njegova sestra u manastiru dosta uticalo na njega da se okrene toj temi kao što je hrišćanstvo, i to na jedan vrlo specifičan način", kaže glumac.

Kada je reč o premijeru druge sezone serije "Besa", u kojoj Timotijević takođe ima jednu od glavnih uloga, glumac je ispričao da mu je uloga najomiljenija u dosadašnjoj karijeri.

"Snimanje je počelo u novembru prošle godine, novembar i decembar smo snimali u Crnoj Gori, a posle zbog korone i produkcije, nastavljeno je snimanje početkom leta ove godine u Beogradu, a samim tim je finišarno u Estoniji u avgustu mesecu. Svi smo mi želeli da negde omogućimo publici nastavak još prošle godine, ali to nije bilo moguće, jer samo je glumačka ekipa bila iz dosta zemalja, te nas je Kovid omeo u svim prvobitnim planovima", objasnio je glumac.

"Mislim da smo napravili fantastičan posao, da će publika dobiti ono što očekuje, možda čak i više od toga", kaže Timotijević.

Njegov lik se u drugoj sezoni serije promenio u odnosu na to kakvim ga publika pamti u prvoj sezoni, kaže.

"Što se Petrita Kocija tiče, Petrit nije tamo gde smo ga ostavili u prvoj sezoni. Seting mu se promenio, on je na drugom mestu i u drugim okolnostima, ali problemi su se samo nagomilali. Ne bih otkrivao šta se dešava u drugoj sezoni, ali problemi su nekako počeli da ga pritiskaju i to dovodi do neočekivanog obrta i presrećan sam što sam imao priliku da igram ovaj lik, to mi je jedan od najomiljenih u dosadašnjoj karijeri", iskren je glumac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati