Poznati

Direktno.rs

23. 11. 2021. 11:54 0

Komemoracija Merimi Njegomir: "Klanjam se mami"

Estradna umetnica Merima Njegomir biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a prethodno je održana komemoracija u Radio Beogradu.

Komemoracija se održava u Kamenoj sali Radio Beograda, medijskoj kući u kojoj je Merima Njegomir provela godine na mestu glavne i odgovorne urednice narodnih ansambala Muzičke produkcije i PGP RTS.

Pošto su se porodica i prijatelji preminule pevačice okupili, memorijalni skup je počeo zvucima pesme "Jutros mi je ruža procvetala", a na ekranu su se smenjivale fotografije Merime Njegomir.

Među prvima su od poznatih ličnosti stigli Ana Bekuta, Zoran Dašić Daša iz Legendi, Branka Sovrlić, Lepa Lukić, Čeda Marković, Snežana Đurišić, Miša Mijatović, Radiša Urošević...

Na komemoraciju je stigla i glumica Svetlana Ceca Bojković, ali i lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Pevačica Ana Bekuta je rekla da je tokom noći kada je Merima umrla celu noć do jutra gledala njene snimke na Jutjubu.

"Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti", rekla je Bekuta, a potom zaplakala.

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

"Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva".

Lepa Lukić zajecala je na sav glas kada je pušten njen duet sa preminulom Merimom.

Majstor frule Bora Dugić održao je govor zbog čega je nastao muk u sali.

- Čuli smo se pre 10 dana, bila je pribrana i dobro je zvučala, imao sam potrebu da joj kažem da sam uz nju - rekao je on.

Merimina ćerka Jelena prošle godine za pevačicin rođendan napisala je pismo, koje je sada novinar Aleksandar Gajišin pročitao i rasplakao sve prisutne.

- Ta reč "sila" pratila me je kroz snove i javu. Sila je bila tu dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, bila je tu kroz sve mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kad je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put, kada je sa konobarske kecelje prešla na mikrofon, sila je bila tu dok je rađala četvoro dece. Možda su joj anđeli govorili "izdrži još malo", i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. I zato se ja klanjam svojoj mami, tu silu je i nama prenela kad nas je učila da se ljubav samo deljenjem umnožava. Mama, kad bi knjige o tebi pisale nijedna te ne bi bila dostojna. Hvala ti za najveći dar koji sam od tebe dobila, nema ništa vrednije od života - pisalo je u pomenutom pismu.

Uredniza Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević je izrazila saučešće porodici i istakla da je Merima bila muzički poliglota, da je pevala na čak 20 svetskih jezika, pa čak i na kineskom.

- Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu - rekla je Olivera.

Podsetimo, Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su "Ivanova korita", "Ruzmarin“, "Zbog tebe“ i mnoge druge.

Ispraćaj Merime Njegomir u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju biće u 14.30, a opelo počinje u 14 časova.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati