Poznati

Direktno.rs

04. 11. 2021. 10:29 6

Marinko Rokvić kritično: Porodica u strahu

Nedavno su u javnost procurile informacije da zdravstveno stanje pevača narodne muzike Marinka Rokvića (67) nije dobro, a prema poslednjim pisanjima, trenutno je situacija kritična.

Popularni folk-pop pevač se već neko vreme bori sa bakterijskom infekcijom koja mu je napala organizam. Zabrinuta je njegova porodica, prijatelji, kao i brojne kolege. Jedan od njih, Halid Bešlić, navodi:

- Već danima mi se ne javlja na telefon, nije mi ni na poruku odgovorio. Zvao sam i njegovog sina Nikolu, ni on se ne javlja. Zabrinut sam, ne znam šta se dešava.

Drugi kolega, koji ne želi da mu se pominje ime zbog toga što je u svađi sa Marinkom, kaže da mu je, uprkos tome što nije u dobrim odnosima sa njim, mnogo žao kada čuje da jedva govori, a da je Rokvićevo zdravstveno stanje kritično.

Mada Rokvićeva porodica ne želi da otkriva detalje, veoma su uplašeni za njegov život. Pevač je već preležao koronu, što mu je oslabilo organizam, onda je imao operaciju ciste, a sada ga je zadesila teška infekcija. O Marinku brine supruga Slavica, koja je nekada bila medicinska sestra, pa zna sve o negovanju bolesnika, šta treba da se radi, kod kojih lekara da se ide...

Rokvić je, posle preležane korone, govorio da nije imao teže simptome. Bio je, međutim, pre godinu dana prinuđen da, u Kliničkom centru, operiše cistu koja mu se pojavila na bubregu. Desetak dana posle hirurškog zahvata, pušten je kući, gde se brzo vratio i svojim uobičajenim fizičkim aktivnostima - naravno, u skladu sa savetima lekara.Inače, Rokvić je karijeru počeo 1974. kada je snimio prvu ploču. NJegovi nastupi na festivalu "Ilidža" krajem sedamdesetih bili su veoma zapaženi, zahvaljujući pesmama "Momak veseljak" kompozitora Buce Jovanovića, "Zanela me svetla velikoga grada" i "Snegovi beli opet veju" koja je postala veliki hit. Publika je rado slušala i njegove numere "Potražiću oči nešto zelenije", "Jedina moja", "Svađalice moja mala", "I pijan i trezan za tebe sam vezan", "Zamiriši na brazdu", "Ti za ljubav nisi rođena", "Skitnica"...

Koncertom u beogradskom Sava centru 2015. obeležio je 40 godina karijere. U braku sa Slavicom dobio je sinove Marka i Nikolu, takođe popularne pevače.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati