Poznati

Direktno.rs

14. 10. 2021. 06:00 0

Njegova tragedija među najvećima u svetu slavnih

Od tragične smrti glumca Džejmsa Dina prošlo je 66 godina, a filmovi koje je snimio "Buntovnik bez razloga", "Istočno od Edena" i "Div" pamte se i gledaju i danas.

Džejms je život izgubio u tragičnoj automobilskoj nezgodi 30. septembra 1955. godine kada je imao samo 24 godine, a njegova smrt bila je jedna od najvećih tragedija u svetu slavnih.

Iako je službeno proglašena nesrećnim slučajem, oko njegove smrti kruže brojne teorije zavere, a njegov ljubavni život i dalje je intrigantan javnosti.

Naime, Džejms je u životu imao dve velike strasti - glumu i automobilske trke. Njegova glumačka karijera bila je u usponu, a između snimanja je pobeđivao i na trkama u Palms Springsu i Santa Barbari. Jedna od njegovih najvećih investicija bila je kupovina "Porsche Spydera" kojem je od milja dao nadimak "malo kopile" u kojem je na kraju i izgubio život.

Na Dinovu ljubav prema poziruštu i automobilima najviše je uticao sveštenik za koga je glumac kasnije pričao prijateljima, uključujući i Elizabet Tejlor, da ga je seksualno napastvovao. Sa druge strane, postoje izvori koji tvrde da se njihova veza razvila kasnije, kada je Din završio školu, kao i da su imali romansu dugu nekoliko godina.

Tokom studiranja, Din se upustio u vezu sa Rodžersom Braketom, 35-godišnjim direktorom radija, koji je ubrzo postao njegov mentor. Braket je bio otvoren sa svojom seksualnošću, a Din se ubrzo uselio kod njega.

Braket se brinuo o njegovoj karijeri, a kada je jedan od agenata upitao Dina za prirodu njegove veze sa Braketom, Din je ljutito prekinuo razgovor rečenicom: "Svako ima svoju sobu".

Marlon Brando i Džejms Din upoznali su se 1949. godine, kada je Din bez ustezanja izrazio svoje divljenje prema Brandu uz reči: "ja sam tvoj najvatreniji fan". Brando mu je uzvratio poljupcem. Brando je bio potpuno dominantan u ovom odnosu i uživao je da muči Džejmsa Dina, kako psihički tako i fizički. Mladi Din bi satima stajao ispred njegovog stana moleći za s*ks. Din je, navodno, hvalisavo pokazivao ožiljke od gašenja cigareta na telu koje mu je ostavljao Brando.

Din se viđao na događajima sa starletama, a pratile su ga priče da su to samo veze za jedno veče. Isti marketinški potezi su korišćeni i za glumce Roka Hadsona i Taba Hantera, koji su kasnije otvoreno priznali da su gej.

Glumca su povezivali i sa Merilin Monro, kao i sa Voltom Diznijem. On je samo rekao: "Ne, ja nisam homoseksualac, ali ne planiram ni da idem kroz život sa jednom rukom vezanom iza leđa".

Naime, Džejms je planirao da sa svojim autom učestvuje na trci "Salinas Road" i planirao je da ga tamo preveze na prikolici da bi se u poslednji tren predomislio i odlučio da se sam odveze, a s njim se uputio i mehaničar Rolf Vuterič.

Nakon sat vremena vožnje, ugledali su vozilo marke "Ford" kako juri prema njima, a Džejms je Rolfu rekao kako taj tip mora da stane jer ih sigurno vidi, ali samo nekoliko sekundi kasnije automobili su se sudarili.

Rolf je ispao uz "Poršea" i zadobio je nekoliko lomova, a vozač "Forda" prošao je sa nekoliko lakših povreda. Međutim, Džejms je proglašen je mrtvim.

Ipak, svedoci sa mesta nesreće potvrdili su kako Džejms nije vozio prebrzo, uprkos tome što je u službenom izveštaju kao uzrok nesreće navedena brzina.

Pričalo se i kako je glumac bio živ nakon nesreće i imao slab puls, dok je prema drugoj teoriji ostao na mestu mrtav što je pokrenulo teorije zavere. Postoji i ona da je čak lažirao svoju smrt, jer je navodno mrzeo slavu i obožavateljke koje su ga opsedale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati