Poznati

30. 09. 2021. 15:49 2

Zagrljaj Milana Marića i Tomine udovice: I ćerka na pomenu

Danas je na Centralnom groblju u Beogradu obeleženo 30 godina od smrti legendarnog pevača.

Pored njegove večne kuće okupili su se brojni pevači i članovi porodice. Njegova udovica Gordana Zdravković je stigla prva, a došla je i ćerka Žaklina iz Holandije.

Među prvima su se pojavili pevač Aco Pejović i Hasan Dudić. Inače, Aco Pejović je pozajmio  glas u filmu "Toma" glavnom junaku Milanu Mariću, te je otpevao pesme Tome Zdravkovića i time dočarao njegovu autentičnost.

Na pomenu se pojavio i Milan Marić koji je zagrlio Tominu udovicu, a ona nije mogla da zadrži suze. Gordana je oduševljena kako je mladi glumac izneo lik legendarnog pevača, a njihov susret je bio pun emocija, kao da su stari poznanici. Posle dugog zagrljaja, Milan je Gordanu pomilovao po kosi.

Milan Marić nedavno je rekao da je do sada glumio realne likove, ali da nikada nije imao priliku da u filmu predstavi ceo jedan život, kao što je u ovom slučaju Tomin.

- Bilo je veoma izazovno. Kad sam dobio scenario, razmislio sam i rekao sebi: "Dobro, ja sada treba da odigram čitav život takvog čoveka". I nema tu mnogo dileme, počeli smo da postavljamo pitanja i dajemo odgovore i ubrzo smo se uhodali. I bez obzira na to kakva je prethodna godina bila svima nama, hrabro smo krenuli sa stvaranjem filma o Tomi. Sva ta upućenost jednih na druge nam je u stvari pomogla - rekao je Marić.

Tomina ćerka Žaklina Zdravković pojavila se na očevom grobu.

- Tata je želeo sve da mi nadoknadi naše izgubljeno vreme, ali mi je drago što sam imala priliku da živim sa njim! Pamtim ga kao divnu osobu, romantičnog, tvrdoglavog, emotivnog! Kad je želeo da uspe, nije bilo mogućnosti da ga neko zaustavi! Kao otac, mi smo imali izgubljeno vreme, morali smo da nadoknadimo, on mi je povlađivao, mogla sam sve da radim. Hteo je da se opravda za sve što nismo imali! Ja sam odrasla u Puli, on je dolazio na koncerte i zadnji put sam ga videla sa 5 i po godina i sve do 17 godina ja ga nisam videla. Onda sam odlučila sa 18 godina da vidim tatu, došla i ostala! On nakon toliko godina živi u ljudima - rekla je Žaklina koja se podsetila njihovog poslednjeg susreta:

- Poslednji put sam ga videla dok je ležao u bolniuci, tri meseca pre nego što je umro. Bio je pozitivan. Fizički je propadao ali je emotivno zračio. Videlo mu se u očima koliko je zračio i bio pozitivan - rekla je ona.

Toma je imao dvoje dece, ćerku Žaklinu i sina Aleksandra.

Žaklinu je Toma dobio iz braka sa Olgicom. Olgica i Toma venčali su se 1963. godine, a ubrzo potom se i razveli. Žaklina je prvo Tomino dete, a danas živi u Holandiji i ima dva sina.

Na pomenu je bila glumačka ekipa filma "Toma" koji ovih dana puni bioskopske sale, kao i producenti  Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati