Poznati

Direktno.rs

20. 09. 2021. 14:57 1

POSLEDNJE ZBOGOM: Sahranjen Minja Subota

Voditelj, pevač i kompozitor Milan Minja Subota, koji je preminuo u petak u 83. godini, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju uz pratnju crkvenog hora.

Minjin sin Miloš nepomično je stajao pored očevog groba, nemo gledajući u jednu tačku, dok je pored njega stajala njegova supruga, koja je u ruci držala crvenu ružu.

Brojne poznate ličnosti su došle da mu odaju počast i požele poslednje zbogom. Između ostalih to su Bule Goncić, Rada Đuričin, Tanja Petrnek, Ruška Jakić, Moka Slavnić ...

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije "Muzički tobogan".

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspešnim serijama kao što su: "Od glave do pete"; "Igre bez granica"; "Željoteka"; "Sve igračke sveta"; "Muzički balon"; "Nedeljno popodne"; "Zvezdana žurka"; "Dete je čovek važan“.

Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pesnika kao što su: "Razbole se lisica", "Deca su ukras sveta", "Išli smo u Afriku", "Rekao sam brezi i topoli", "Telefonijada", "Povrćijada", "Kolo" i tako dalje. Njegove pesme danas su popularne te su sastavni deo muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Bio je predsednik Saveza estradnih umetnika Jugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni deo žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja. Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom "Viteza od Čarapanije", a sve zbog predanog rada sa decom.

"Kako smo zabavljali Tita" je naslov njegove objavljene knjige. Njegova supruga Branka Jeremić Subota je umrla 2018. godine. Iz njihovog braka rođen je sin Miloš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati