Poznati

Direktno.rs

19. 09. 2021. 21:11 5

Umrla Marina Tucaković: Lavovski se borila, teški udarci je nisu štedeli

Marina Tucaković preminula je danas u 68. godini. Bila je jedan od najplodnijih muzičkih tekstopisaca u regionu. Napisala je brojne hitove najvećim zvezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama „Operacija trijumf“ i „Pinkove zvezde“. Marina je često govorila da joj inspiracije nikad ne nedostaje, a da mlade autore ne doživljava kao konkurenciju jer ima dovoljno mesta za sve.

Marina je rođena 4. novembra 1953. godine u Beogradu. Njen život su obeležili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno telo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja devojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila, a jednom prilikom je priznala kako je razmišljala o samoubistvu, ali ipak se okrenula poslu i utehu pronašla u onome što najbolje radi, pisanju pesama.

Marina je često govorila da bi volela da bude anonimna osoba, jer ne voli puno da se pojavljuje na televiziji. Svoje slobodno vreme volela je da provodi sa porodicom tako da zajedno ručaju, a uveče se okupe i razgovaraju. 

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj redovno upućivale brojne poruke podrške.

Posao

Marina Tucaković je završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a pisanjem se bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspeh je postigla s pesmom "Dodirni mi kolena", koju je napisala za pop grupu Zana. Pesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

Inspiraciju je, kako je govorila, ponekad pronalazila iz priča „običnih“ ljudi koje poznaje ceo život. Isticala je da postoji jedna zanimljiva stvar, a to je njena sposobnost da predoseti stvari. Kaže kako je znala da napiše pesmu u kojoj je opisana situacija koja se nakon mesec ili dva dogodila nekome.

Dok se njen suprug aktivnije bavio muzikom njih dvoje su radili zajedno. On je pisao muziku, a Marina tekstove, a jednom prilikom ona je rekla kako je njihov rad bio vođenje ljubavi kroz pesme.

Marina je 2003. godine zajedno s Vladom Graićem bila umetnički i muzički direktor festivala „Beovizija“. Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pesme, „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ i „Predsedniče halo?“, koje su otpevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić. 2008. godine je bila deo žirija u rijalit šou "Operacija trijumf", u kojem su nastupali takmičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pesama za poznate pevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pevača kojima je pisala pesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati