Poznati

Direktno.rs

16. 09. 2021. 09:10 0

16 operacija, brat je spasio: Najhrabrija holivudska zvezda

Američka glumica Sara Hajland (30) proslavila se ulogom Hejli Danfi u seriji "Moderna porodica", a gledaoci širom sveta je obožavaju zbog njenog urnebesnog lika smanjene inteligencije. U stvarnom životu Sara je potpuno drugačija, a sigurno važi među najhrabrijim zvezdama Holivuda zbog svega što je prošla.

Glumica se od rođenja bori s dijagnozom zvanom displazija bubrega, što znači da su joj bubrezi nedovoljno razvijeni da obavljaju svoju funkciju u dovoljnoj meri. Zbog svega, 2012. godine njen otac donirao joj je bubreg.

Sara je u intervjuu za "Self" otkrila da joj je vreme oporavka nakon transplantacije bilo izuzetno teško i da upravo to razdoblje smatra periodom koji ju je ojačao više nego bilo što drugo. Iako se sve činilo bolje, nakon nekoliko godina njeno telo je odbilo bubreg i morala je da se vrati pod nož.

"Lekari i ja smo se nadali da ćemo rešiti problem dijalizom i ugradnjom port uređaja u prsa pomoću kojeg se obavlja dijaliza. Ipak, bio je potreban novi bubreg", otkrila je Sara.

Nakon šest meseci otrkili su da je njen brat Ian takođe odgovarajući donator i da joj je ovoga puta on dao svoj bubreg. Ova joj je transplatacija znatno lakše pala, kao i oporavak, ali nekoliko meseci opet je morala u bolnicu. Naime, dijagnostkovana joj je endometrioza maternice i jajnika i morala je hitno da operaciju.

Nedugo nakon te operacije, Sara je morala da operiše i bruh koji je bio posledica prethodnih operacija. Za svojih 30 godina imala je čak 16 operacija, a više od 10 je odradila dok je snimala popularnu seriju.

Njene kolege jednoglasno je karakterišu kao snažnu i hrabru ženu koja je primer i inspiracija ljudima širom sveta.

Osim njih, Sara veliku podršku nalazi i u svome vereniku Velsu Adamsu kog je upoznala samo nekoliko dana nakon druge transplantacije bubrega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati