Poznati

Direktno.rs

09. 09. 2021. 14:35 4

Slavni glumac rešio smrt majke nakon 45 godina

Dilan MekDermot ostao je bez majke kada je imao samo pet godina, a godinama kasnije učinio je sve da otkrije istinu o njenoj strašnoj smrti.

Američki glumac Dilan MekDermot ostvario je dugu i uspešnu karijeru, a najpoznatiju ulogu odigrao je u seriji "Red i zakon", u kojoj je kao detektiv rešio brojne zločine i misterije, ali onaj najveći uspeo je da reši i u svom privatnom životu.

Danas 59-godišnji Dilan rešio je misteriju ubistva svoje majke Dajane i to 45 godina nakon što se nasilni zločin dogodio.

Dajana MekDermot smrtno je stradala od prostrelne rane u februaru 1967. godine, kada je Dilan imao samo pet godina i u istrazi je bio ključni svedok, iako pucnjavu zapravo i nije vidio.

Dilan je čuo viku i pucanj kada se nalazio u dvorištu pordične kuće, iz koje ga je tada bio izbacio majčin dečko, inače poznati gangster i zavisnik o heroinu Džon Sponza.

Policija i hitna pomoć stigli su brzo na mesto događa, ali nažalost njegovoj majci više nije bilo pomoći. Čak četrdeset godina nakon smrt Dajane vodio se kao nesrećan slučaj, međutim 2011. godine Dilan je od policije zatražio da se istraga ponovo pokrene.

Isprva ponovo istraživanje omela je činjenica da su svi službeni dosijei i fotografije iz tog vremena bili izgubljeni ili su nestali, a glavni osumnjičeni nije mogao da bude opet ispitan jer je pronađen mrtav 1972. godine u prtljažniku parkiranog automobila pokraj jedne trgovine u Masačusetsu.

Međutim, ponovnim ispitivanjem zaštićenih svedoka i pregladavanjem isečaka iz medija, policijski detektivi počeli su polako da otkrivaju misteriju i došli su do zaključka kako je Sponza bio ubica.

Ono što je najšokantnije, došli su do spoznaje da je policija svojevremeno zataškala njegovu umešanost u zločin i obznanila da je sve bio nesrećan slučaj.

Izvori s kojima su razgovarali otkrili su im da je Sponzin otac bio čuvar u zatvoru i da je nekoliko puta izvlačio sina iz nevolja, a drugi je izvor otkrio i kako je on bio policijski doušnik.

Isprva je tvrdio kako je čistio pištolj dok je Dajana pripremala večeru, a zatim je vodećem istražitelju rekao da je počinila samoubistvo. Ipak, ona je bila dešnjakinja, a smrtonosna rana nalazila joj se na levoj strani potiljka, pa je zapravo bilo nemoguće da je sama sebi oduzela život.

Policijski nadzornik Majkl Đulioti koji je kasnije radio na slučaju bio je šokiran zlostavljanjem koje je Dilanova porodica godinama trpela.

Sponza je policiji rekao da se porodica retko svađala, ali svi s kojima se razgovaralo, uključujući i Dilana koji je tada imao pet godina, sećali su se vrlo nasilnih svađa. Dilan se jako dobro sećao kako ga je udario pištoljem, ali i uperio oružje u njega. Verovatno je zbog toga bio pod traumama," izjavio je.

Policija je kasnije za medije otkrila razlog zašto je Dilan nakon toliko godina želeo da istraži ponovo majčinu smrt.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati