Poznati

[ Izvor: Mediji ]

25. 08. 2021. 20:51 3

Ne znamo kome će biti teže, nama ili tebi: Kolege o Lanetu

Vest da je preminuo glumac Milan Gutović rastužila je i brojne njegove kolege. Od legendarnog Laneta oprostili su se mnogi preko društvenih mreža.

- Legenda si bio odavno, sad si u legendu i otišao. Zbogom dragi Lane, ti si bio jedini glumac koji je mogao sve! Milan Gutović 1946 - 2021 - napisala je Milica Milša na Instagramu.

- Ja nikada neću zaboraviti izvođenje kabarea “Obično Veče”, u Stupici, 12 marta 1991. Samo tri dana nakon tenkova na ulicama, sat vremena priče kako je zapravo došlo da martovskih demonstracija. Ne pamtim da sam se tako smejao. Hvala ti. Za sve ti hvala. Naročito za: ”Momci, pošto biblioteka ne radi, moraćemo u kafanu” - napisao je Sergej Trifunović.

- Otišao je moj omiljeni glumac, komičar svetskog ranga. Bio je neponovljiv u izrazu, omiljen kod publike i cenjen od kolega. Mnogo će nam nedostajati - rekao je glumac Andrej Šepetkovski.

- Otišao je divni Milan Gutović Lane. Nismo snimili seriju, otišao si.... Pretužno! Radiša..... - napisao je glumac Saša Joksimović.

- Ovo je poslednja poruka koju sam dobila od Laneta Gutovića, nakon što sam čula da je u bolnici i javila mu se. Poslala sam mu ljubav, a on je ljubav i radost širio ceo svoj život. Lane moj, putuj srećno u svetlost i mir, u najlepši raj koji si zaslužio. Iskreno saučešće porodici. Ana i Milutin - napisala je pevačica Ana Bekuta.

 - Večna ti slava legendo. Pamtiće te generacije. Lane... - napisao je glumac Andrija Milošević.

 Znam da mi je tata pričao kako su se našli '72.godine da razgovaraju o ulozi u Maratoncima, u Ateljeu 212, premijera je bila godinu dana kasnije i Lane je tu ulogu maestralno igrao punih deset godina. Kada se naš Bora razboleo, isto tako maestralno je uleteo u Lari Tompsona u Zvezdara teatru. Najmaestralnije je Ipak uskočio u naša srca. U filmu "Nije loše biti čovek" odigrao je svoju poslednju i možda najsladju ulogu. Nedostajaćeš nam duboko i iskreno. Veliki Lane...Hvala - napisala je pevačica Lena Kovačević.

- Ja sam ga obožavala bukvalno. Mnogo ga volim. On je glumac svetskih dimenzija, ogroman glumac! Dobio je u publici kod naroda to što on zaslužuje. On je imao ogroman kapacitet, možda je jači od Čkalje. On je glumac decenije i veka - rekla je glumica Seka Sablić.

- Ne postoje reči koje ga mogu do kraja opisati. Bio je u svemu poseban, jedan jedini. Poslednje dve godine proveo je u BDP-u. U predstavi "Sumrak bogova", on umire na sceni i napušta ovaj svet. Lane je otišao u večnost koju je nosio sa sobom decenijama igrajući antologijske uloge. Nažalost, naš dragi Lane u ovom svetu nema alternaciju - rekao je  direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati