Poznati

Direktno.rs

27. 07. 2021. 08:57 0

Raskinula veridbu, rodila mu ćerku, pa ostala bez oboje!

Dina Rutić potekla je iz glumačke porodice, volela je književnost, film i pozorište, a bila je najveća ljubav neprežaljenog Zorana Radmilovića. Preminula je 34 godine nakon njegove smrti, 2019. godine. Imala je 76 godina.

Glumica Dina Rutić svojevremeno je bila poznata i kao "najzapažnija među mladim glumicama". Rođena je 1943. godine u Dobrom Selu, a prvu ulogu odigrala je u "Prometeju s otoka Viševice" iz 1964. godine, gde je odigrala Vesnu. Inače, Dina je bila ćerka glumačkog para Jože i Ivke Rutić.

Ona je bila posvećena književnosti i upisala je Filološki fakultet u Beogradu, ali kao ćerki glumaca nudili su joj uloge, pa je za kratko vreme postigla veliku popularnost. Dina je svojevremeno rekla da film i televizija nisu njena profesija, već da je najviše privlači svet knjiga.

Nakon prve glavne uloge, usledio je pregršt novih, a kada je u ostvarenju "Provod" igrala sa budućim suprugom Zoranom Radmilovićem, to je bila sudbina za oboje. Ona ga je hvalila kako je odličan glumac, te da uz njega "svi igraju dobro", a on je bio uveren da će Dina biti njegova žena. Bio je u pravu!

Mada je bila verena, Dina je raskinula svoju ozbiljnu vezu i uplovila u novu romansu sa deset godina starijim Radmilovićem. Venčali su se 1966. godine, a ćerku Anu rodila je 1974. godine.

 

Govorilo se da su i Dina i Zoran bili neverovatno duhoviti, a pamti se Radmilovićeva rečenica da svega ima dovoljno i lako mu je tako da živi. Glumac je sa porodicom provodio mnogo vremena, a njihova ljubav bila je svetli primer. Malo koga je jugoslovenska publika volela kao Zorana Radmilovića, a čini se da je on iznad svega voleo baš Dinu i Anu.

Radmilović je preminuo 1985. godine, a nakon njegove smrti, Dina se gotovo povukla iz javnosti. I književnica Ana Radmilović je napustila svet prerano, u februaru 2017. godine, u 43. godini. Dina je živela još malo posle odlaska ćerke.

Dina Rutić Radmilović preminula je u 76. godini života u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati