Poznati

Direktno.rs

13. 06. 2021. 19:07 2

Izjave Seke Sablić: Otadžbina, sarme i propadanje društva

Naša legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić danas puni 79 godina, a tom prilikom vas podsećamo na neke od njenih najupečatljivijih izjava.

Sablićeva važi za nekoga ko se ne libi da iskaže svoje mišljenje, a tokom prethodnih nekoliko godina imala je više prilika da javno ukaže na neke od negativnih pojava u našem društvu.

Iako se našla na meti određenih glasnogovornika SNS-a, proslavljena glumica je uz podršku kolega i ljudi koji cene njen rad uspela da se odupre uvredama i napadima.Ovom prilikom podsećamo vas na neke od njenih izjava koje su odjeknule u srpskoj javnosti:

- Radim posao koji volim sa istim entuzijazmom. Uspevala sam da se zaklonim od titoizma i komunizma, pa valjda ću se zakloniti i od ovog današnjeg mraka - rekla je Seka na beogradskom Sajmu 2019. godine.

- Naše društvo propada od kraja 80-ih. Čini mi se da je sve veoma precizno i namerno isplanirano tako da se kultura uništavala, marginalizovala i na taj način potpuno nestala, udaljila od naroda, tako da su pod kulturu podvedeni turbofolk, najstrašnija estrada, jeftinoća i više je i smešno govoriti o tome. Dakle, kultura je godinama uništavana i potpuno je bila stalno u jednoj devalvaciji - navela je u intervjuu za Direktno.- Mafija je ovde legalizovana! Pa, to se zna! Pa to je opšteprihvaćeno, šta tu ima da se čudimo više. To je toliko jasno po svemu što se desilo sa oružjem iz Krušika ili oko droge iz Jovanjice. Pa ovo je država da umreš od smeha. Oni jure nekog narkomana da ga hapse za gram droge, a ovi ovde muljaju tone i tone droge i nikom ništa. Ne znam da li je moguće da se tako nešto strašno desi u nekoj državi, osim u Južnoj Americi. I ne znam kako je uopšte moguće da se sve to ovde reši. Ali desiće se u nekom momentu. Ja lično računam na radnike, i omladinu, eventualno - objasnila je Sablićeva za "NIN" krajem prošle godine i tom prilikom izgovorila rečenicu koja je SNS-u poslužila kao izgovor za napad: "Otadžbina je tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme".

- Beograd je zaista postao pakao, toliko neuređen i bez kontrole. A nemaš se kome žaliti nizašta. Otišla bih momentalno odavde samo da me još malo taj posao ne veže, pa na kraju i moja porodica i deca. Sve je potpuno ponižavajuće. Tako je nekako bilo i pre, samo je sada gore, pa još gore i gore - navela je Seka u oktobru 2020. za "Avaz".

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati