Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf ]

11. 06. 2021. 12:48 0

Decenija od smrti Darka Radovanovića: "Stalno sanjam sina"

Srpski pevač Darko Radovanović poginuo je na današnji dan, 11. juna 2011. godine, u nesreći kod Ostružnice.

Deset godina od sinovljeve smrti, Darkovi roditelji Stana i Vidoje Radovanović, kažu da su bolesni, ali da je jedino što im ostaje to da posećuju sinovljev grob.

- Suprug i ja smo baš bolesni, ali smognemo snage nekako da na taj dan posetimo njegov grob. To nam jedino ostaje dok možemo da funkcionišemo - rekla je Darkova neutešna majka.

Darkov otac istakao je da nije verovao da može da pregura ni nedelju nakon smrti sina, a ističe da ni danas nije dobro.

- Nikako, šta da kažem. Onako kako mora. Neočekivano, još sam na spisku živih. Nisam verovao da mogu da preguram ni nedelju dana kada nas je Darko napustio, a evo prođe 10 godina. Drže nas u životu naše unuke, i to nam mnogo znači. Posebno kad vidim Laru. Išli smo godinama svake subote, ali više nisam u mogućnosti da idem stalno zbog zdravlja. Sad se vidimo četiri-pet puta godišnje i redovno preko video-poziva. Moramo živeti, nema nam druge. Stalno sanjam sina, svako drugo-treće veče, bili smo jako vezani. Bio je izvanredan sin, otac i suprug. Svi su ga voleli - rekao je Vidoje.Majka Stana je istakla da joj je uvek teško kada vidi neki Darkov spot, pogotovo za praznike, pa se uvek isplače kada čuje neku njegovu pesmu. Ona je otkrila i da li je u kontaktu sa snajom.

- Maja ima oscilacije u raspoloženju, to je normalno. Ona je divna žena. Rekla nam je da se nikad više neće udavati. Mnogo je propatila - rekla je Stana.

Čovek koji je izazvao nesreću osuđen je na kućni zatvor, a Darkovi roditelji ističu da je to dan kada je pevač ponovo umro.

- Osuđen je na godinu dana nanogice. To je strašno. Maja je rekla da je na taj dan, kad je čula presudu, Darko nastradao drugi put. Mnogo nas je to pogodilo, nikad nas taj čovek nije ni pozvao. Darko je spavao, u snu nas je napustio. Vratna aorta mu je bila presečena, nije mu bilo spasa - poručio je Vidoje, a Stana je dodala da ih od Darkovih kolega zovu samo Ivana Selakov, Slađa Alegro i Panta iz Mega miks benda.U Obrenovcu, u parku u blizini naselja Topolice, postoji spomen-ploča i fontana sa Darkovim likom, a Vidoje i Stana su istakli da su ljudi Darka voleli i da im to mnogo znači.

Darkova ćerka Lara nasledila je očev talenat.

- Jeste, svira klavir. Svi kažu da neodoljivo podseća na oca. I ćerka od drugog sina ima talenat za pevanje - rekao je Vidoje.

- Da otac može da je vidi imalo, bio bi presrećan. Ona se seća svog oca, redovno odlazi na grob sa majkom, čuvaju njegove slike u stanu. Lara je bila veoma mala kad je Darko poginuo, ali pamti očev lik. Uspomene na njega su svuda oko nje - rekla je Darkova majka prošle godine.

- Mi čuvamo kod nas u kući sve fotografije, što iz novina, što naše... Ja sve članke o Darku čuvam u fioci. Slike od njegovog detinjstva pa nadalje čuvam, a kada na televiziji vidim Darka, ja se isplačem i iskukam. Nije lako...- dodala je pevačeva majka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati