Poznati

Direktno.rs

09. 06. 2021. 20:23 0

Alka Vuica: "Zamalo" predsednica, Bajaga je voleo, pisala hitove Josipi

Alka Vuica, hrvatska pevačica i tekstopisac, danas slavi 60. rođendan. Njena karijera, ali i ljubavni život, oduvek je privlačio pažnju medija.

Pevačica je na Instagramu objavila seriju fotografija kojim je proslavila 60. rođendan. Pozirala je sa velikim buketom cveća, sama, ali i sa društvom. Ispod fotografija se zajvalila na čestitkama i kompliumentima na račun izgleda na početku sedme decenije života.

Osim kao pevačica, Vuica je poznata i kao vrsan tekstopisac. Iza njenog imena stoje hitovi Josipe Lisac kao što su "Gdje Dunav Ljubi nebo", "Danas Sam Luda", "Kraljica Divljine", "Moja Magija".Alka je napisala i reči pesme "Hajde da ludujemo" koju je Tatjana Matejaš izvela na pesmi Evrovizije 1990. godine, održanoj u Zagrebu.

Neretko je bila i tema brojnih spekulacija, a mnoge je iznenadila priznanjem da je bila sa oženjenim fudbalerom.Njena prva ljubav je bio bubnjar grupe "Srebrna krila" - Adi Karaselimović. Imala je 18 godina, i upoznala ga je u klubu "Scena" i emocije su odmah planule. Bio je njena prva velika ljubav i ta veza je trajala četiri godine.

Nakon što su raskinuli upoznaje Gorana Bregovića i Bajagu. Mediji su spekulisali da su oni bili njeni ljubavnici. Bajaga joj je čak posvetio i dve pesme - "Zažmuri" i "Sa druge strane jastuka".Mnoge je iznenadila odlukom da 2009. godine uđe u predsedničku trku, kao predstavnica Zelene liste.

- Ne mogu ja spasiti Hrvatsku, ali možemo to učiniti zajedno - rekla je Vuica tada i pozvala građane da podignu glas protiv onih koji rasprodaju bogatstvo i lepotu Hrvatske da bi obogatili sebe ili svoju porodicu.

Optužila je vlast za osiromašivanje i uništavanje privrede, navodeći da su "korupcija, laž i demagogija na svakom koraku".

- Dragi moju sapatnici, doživite konačno Hrvatsku kao ženu koju treba spasiti od svodnika koji je prodaju za svoj profit - navela je ona tom prilikom,ali je ipak ispala iz trke usled nedovoljno glasova.

Poslednju pesmu izdala je 2020. godine - numeru "Depresija" koja nije imala veliki odjek u regionu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati