Poznati

Direktno.rs

03. 06. 2021. 09:05 0

Anica Dobra: Misteriozna dama srpskog glumišta

Na današnji dan 1963. u Beogradu je rođena čuvena glumica Anica Dobra, koja se proslavila ne samo na prostoru bivše Jugoslavije i današnje Srbije već u Nemačkoj.

Fakultet dramskih Umetnosti završila je u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića. Odmah nakon diplomiranja 1987. godine postala je stalni član Ateljea 212. Debitovala je u kratkometražnom filmu "Pera Panker" 1985. godine. Za film "Već viđeno" iz 1987. godine, dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli.

Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu "Balkan ekspres". Značajne uloge ostvarila je i u filmovima "Crni bombarder", "Klopka", "Ljubav i drugi zločini" i "Neko me ipak čeka". U međuvremenu aktivno je nastupala u Ateljeu 212 , Zvezdara teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i u alternativnim pozorišnim trupama.I pored toga što je karijeru paralelno gradila u bivšoj Jugoslaviji, današnjoj Srbiji i u Nemačkoj, svoj privatni život je veoma uspešno krila od očiju javnosti. Zna se da je u braku sa Miodragom Sovtićem, ali se njihove zajedničke fotografije u javnosti skoro ne mogu naći. Sa Sovtićem ima ćerku Minu, koja se takođe bavi glumom.Iako retko daje izjave za medije, Anica se nedavno uključila u program jedne emisije i otkrila na koji način uspeva da se izbori sa situacijom oko koronavirusa.

- Kada je neko sa mnom lako mu je, kada sam ja sama sa sobom lako je i meni. Šta odlučim, to uradim. Putujem mislima, mašta... Imam svoju ludu glavu da me brani u ovim nekakvim danima, tako da mogu da kažem da se pripremam za neko novo vreme. Gledam optimistički na celu stvar. Nadam se da ćemo uskoro moći da pogledamo unazad, to uskoro može da bude za godinu dana, ali da ćemo biti zahvalni što nismo odustali od sebe - optimistično je poručila glumica tada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati