Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Nedeljnik ]

27. 05. 2021. 11:20 24

Merima Isaković: Javile su mi se nove Lečićeve žrtve

Nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je nedavno optužila Branislava Lečića za seksualno napastvovanje kada je imala samo 18 godina, otkrila je za "Nedeljnik" da joj se javilo još njegovih žrtava.

- Javile su mi se devojke koje su mi ispričale kako im je Lečić prilazio na razne nedostojne načine. Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te devojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja - ispričala je Merima koja je početkom aprila izašla u javnost sa tvrdnjama da je bila žrtva Lečićevog seksualnog napastvovanja pre 43 godine.

- Samo mogu da kažem da su novi svedoci takođe naglasili da se Lečić nasilno ili nedolično ponašao većinom u situacijama kada niko drugi nije niko u blizini, tako da bi se devojke našle u šoku i strahu, osećale su gađenje od napada starijeg kolege. Opisale su kako ih je ili na brzinu seksualno zgrabio ili im ugurao jezik u usta ili pokazivao intimne delove tela ili ubeđivao da ga nazovu, pa da se vide negde u intimnom okruženju - opisala je nova saznanja nekadašnja glumica, koja je svoju priču podelila sa javnošću kako bi pružila podršku Danijeli Štajnfeld koja je Lečića prva optužila za silovanje.Merima je u velikom intervjuu za "Nedeljnik" navela i da takvo ponašanje glumca nije bilo poznato njegovim kolegama.

- U prisustvu kolega, koje javnost poštuje, Lečić se uzdržavao od sličnih postupaka, pa zato te kolege verovatno i ne mogu da ga zamisle kao nasilnika - kazala je.Dodala je da novi svedoci žele da ostanu anonimni, ali da su voljni da svedoče protiv Lečića.

- Svedoci su voljni da ja predam snimke da ja predam snimke gde su njihovu glasovi maskirani na uvod Tužilaštvu, a takođe su voljne da raztgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta. U suprotnom, po lčanu 103 Zakona o krivičnom postupku, zahtevale bi da ostanu znane samo meni, a da tužilac sasluša snimke sa  njihovim maskiranim glasovima. Nadam se da će Tužilaštvo saslušati nove svedoke u cilju jasnijeg razumevanja Lečićevog karaktera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati