Poznati

Direktno.rs

17. 05. 2021. 13:20 1

Manekenka "na meti" Izraela zbog podrške Palestincima

Zbog sukoba između Izraela i Palestine koji se ne stišava, na meti se našla i svetski poznata manekenka Bela Hadid, koja je palestinskog porekla.

Bela i Điđi Hadid su supermodeli koje u ovom trenutku važe za najuspešnije, ali i najplaćenije manekenke na svetu. Iako uživaju u svetskoj slavi, nisu ostale neme na trenutna dešavanja u regionu iz kog potiče njihov otac Muhamed Hadid. 

Bela je na Instagramu objavila nekoliko fotografija sa njujorške šetnje podrške Palestincima, ali je taj potez ubrzo naišao na osudu Izraela.

Na zvaničnom Tviter profilu države Izrael, objavljena je poruka kojom se osuđuje odluka manekenke da učestvuje u protestu.- Kada se poznate ličnosti poput Bele Hadid zalažu za bacanje Jevreja u more, oni se zalažu za ukidanje jevrejske države. Ovo ne bi trebalo da bude izraelsko-palestinsko pitanje. To bi trebalo da bude humanitarno pitanje. Sram vas bilo - poručili su.Bela je u julu prošle godine ukazala na restrikcije Instagrama koji je obrisao fotografiju pasoša njenog oca sa svoje platforme, uz koju je manekenka istakla da je rođen u Palestini. Instagram je ovu sliku uklonio jer je "kršila prava Instagrama".- Instagram je uklonio moj Story u kojem sam napisala "moj otac i njegovo rodno mesto Palestina" sa fotografijom njegovog američkog pasoša. Instagrame, koji deo mog ponosa na očevo rodno mesto je ", zlostavljanje, uznemirujuće ili golotinja"? Ne smemo da budemo Palestinci na Instagramu? Za mene je to zlostavljanje. Ne možete da izbrišete istoriju ućutkivanjem ljudi. To tako ne funkcioniše - poručila je tada manekenka.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati