Poznati

[ Izvor: Vijesti ]

16. 05. 2021. 11:37 1

SRAMOTA: Uništen natpis u parku posvećenom Balaševiću

Parkovska površina posvećena nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću u Podgorici otvorena je pre četiri dana, a nepoznata lica već su uništila jedan od postavljenih natpisa, sudeći po fotografiji objavljenoj na Fejsbuku.

Park je otvoren na Bulevaru Mihaila Lalića u naselju Blok V i prostire na 7.000 kvadratnih metara. U parku je, simbolično, posađeno 68 sadnica drveća, od kojih svaka simboliše po jednu godinu Balaševićevog života, a sve posađene vrste opevane su u njegovim pesmama (kesten, dud, badem, dunja, lipa, čempres), dok se aleja bagrema već nalazila na tom prostoru.

Takođe, posađeno je i više od 80 sadnica žbunja, perena, ruža, ruzmarina, a trava je posijana na svim slobodnim površinama (5.600 kvadrata), dok je kompletna parkovska površina pokrivena sistemom za navodnjavanje koji će se snabdevati vodom iz bunara.U parku su izgrađene pešačke staze od rizle, tri betonska platoa, ugrađeno je 19 parkovskih klupa i devet korpi za otpatke, kao i četiri ljuljaške za odrasle i tri njihalice za decu. U parku je duž šetnih staza postavljeno 11 tabli sa stihovima najpoznatijih Balaševićevih pesama. Park je u celosti i osvetljen, a ukupna vrednost radova iznosi oko 100.000 eura.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati