Poznati

Direktno.rs

09. 05. 2021. 15:30 3

"Bombardovali su zgradu pored nas": Ana o odrastanju u Jugoslaviji

Nekadašnja teniserka Ana Ivanović prisetila se odrastanja tokom devedesetih godina u Jugoslaviji.

Ona je u intervju sa nemačkom novinarkom Džudit Vilijams otkrila kako je izgledalo njeno odrastanje u Beogradu tokom ratnog perioda devedetih godina i objasnila da su je ta iskustva naučila da danas pojedine stvari više ceni.

- Bilo je jako teško odrastati u Jugoslaviji tada, jer si bio svedok siromaštva i tuge. Bilo je momenata gde su se ljudi borili da prežive jer nisu imali novac i šta da jedu. Sećam se da su moji roditelji išli u Mađarsku da bi nam nabavili hranu. Bili smo jedni od srećnika koji su imali šta da jedu i to je učinilo da cenim stvari više, jer znam odakle sam došla i znam šta su moji roditelji sve radili kroz te godine da bi nas prehranili. Nije bilo lako naći posao uopšte, a ni zaraditi, bila je to borba za preživljavanje. Verujem da je sve to uticalo na to kako danas vaspitavam svoju decu. Primenjujem istu filozofiju koju su moji roditelji primenjivali na mene. Mislim da način na koji sam odgajana počiva na dobrim vrednostima i to je bilo vrlo važno, ne samo za prve godine mog života, već kroz celo moje detinjstvo - rekla je Ana.Ivanovićeva je takođe otkrila da ni tokom bombardovanja nije preskakala treninge.

- Ustajala sam u šest ujutru i trenirala dok se sirene ne oglase. Onda se brzo pokupim i trčim kući. Pokušavali smo da živimo što je normalnije moguće, roditelji su se trudili da nas zaštite najviše što mogu. Nismo išli u skloništa nakon oglašavanja sirena, ali se sećam da sam jednom prilikom bila jako uplašena. Komšija je došao i rekao da će bombardovati poštu koja je blizu naše kuće, tako da su roditleji probudili mene i brata oko 10 uveče i odveli nas kod bake i deke. Kad smo došli kod njih, osetili smo kako se tlo trese, jer su bukvalno bombardovali zgradu pored koje smo prošli 10 minuta pre toga - prisetila se Ana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati