Poznati

Direktno.rs

10. 05. 2021. 09:10 0

Vida Pavlović: Kraljica romske muzike, bola i tuge

Na današnji dan, 10. maja 2005. godine, preminula je poznata pevačica Vida Pavlović.

Tokom bogate karijere stekla je epitet "kraljice romske muzike" i decenijama su mnogi smatrali da ima najraskošnij glas na domaćoj sceni.

Vida je rođena u Futogu 1945. godine, a pevanjem je počela da se bavi veoma rano - sa 14 godina se pridružila ujaku, kafanskom muzičaru.U petnaestoj godini se udala za muzičara Aleksandra Pavlovića i otišla da živi u Sarajevo. Posle deset godina učenja zanata po kafanama snimila je prvu ploču sa pesmom "Gledala sam sa prozora". Odličan uspeh ploče (prodata u preko 500 000 primeraka) dao je Vidi nove smernice u životu.

Napustila je Aleksandra i Sarajevo i sa dva kofera u ruci stigla u Beograd. Tu je srela novu ljubav, muzičara Stevu Jovanovića. U braku sa njim bila je 27 godina.

Brak se raspao, ali ona i Stevo su nastavili da žive pod istim krovom svako u svom delu kuće. Bila je jedna od najtiražnijih izvođača u Jugoslaviji, a samo neki od njenih hitova su: "Sanak me mori", "Došli dani tugom rasplakani", "Ostala je pesma moja", "Jača od tuge", " Samoća je od bolesti teža", "Kad imam pravo na bol", "Samo sam jednom volela" i drugi.Iako je retko davala intervjue, jednom prilikom je sa javnošću podelila bol zbog toga što nije imala decu.

- Kad uđem u studio, imam utisak da sam sama na ovom svetu. Decu nemam, to mi teško pada, ali, dobro, tu su deca mojih sestara koje su umrle. Kažem: Bože, zašto to tako mora da bude? Pa, čekaj, makar da im otpevam, neka plaču, neka čuju moju tugu - ispričala je Vida svojevremeno.Poslednjih godina imala je problema sa visokim pritiskom, od čega je i preminula.

- Ja sam kraljica bola i tuge… Sve moje pesme su sama seta i emocija. One su mi život obeležile. Kao da su od mojih suza nastale. Samo što me kamen nije mleo. Takav mi je život bio. Sve svoje pesme koje sam ispevala ujedno sam i živela. Moj život je pesma, duga, s puno tužnih i lepih strofa. Od najranije mladosti gledala sam ljude kako se vesele, tuguju i lumpuju uz moje pesme - pričala je Vida.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati