Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 05. 2021. 15:24 2

Poslednji pozdrav Feđi: Ispraćaj glumca na Novom groblju

Glumac Feđa Stojanović koji je preminuo 5. maja u 74 godini, nakon duge borbe sa teškom bolešću, danas je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Kolege i prijatelji Feđe Stojanovića okupili su se danas, nakon komemoracije u Ateljeu 212, na Novom groblju da bi izjavili saučešće porodici, odali poslednju poštu glumcu i ispratili ga na večni počinak. Pred kapelu su došle njegove kolege glumci Milan Caci Mihailović, Branka Petrić, Branko Cvejić, Erol Kadić, Branislav Zeremski, Branko Milićević Kockica, Gorica Popović, Isidora Minić, Ivan Jevtović, Ljiljana Dragutinović, Dara Džokić, Vojislav Brajović, Boris Pingović, Nebojša Ilić, Goran Sultanović, Nela Mihailović, rediteljke Milica Kralj i Tanja Mandić Rigonat, dramaturg Ivana Dimić, upravnik Ateljea 212 Novica Antić, upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić…

Takođe, među prvima je ispred kapele stigla i Feđina ćerka Zoja, koja je primala saučešće i bila vidno neutešna i tužna.Danas u 12 sati održana je komemoracija, glumcu, u Ateljeu 212.

Komemoraciji pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu, koji je preminuo 5. maja u 74. godini posle duge i teške bolesti, prisustvuju brojne kolege, prijatelji i članovi porodice. Među njima su i glumci Milan Caci Mihailović, Branka Petrić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Ivan Jevtović, Mladen Andrejević, Nenad Jezdić, Hana Selimović, Nebojša Ilić, Milica Zarić, Branko Cvejić, Gordan Kičić, Svetislav Bule Goncić, reditelji Stefan Arsenijević, Tatjana Mandić Rigonat, Milica Kralj, upravnik Ateljea 212 Novica Antić, dramaturg i nekadašnja upravnica Ivana Dimić…- Danas je dan tuge u Ateljeu 212 - rekao je Novica Antić, a Ivana Dimić podsetila je na veliki značaj koji je Feđa Stojanović imao za ovaj teatar i oprostila se od njega u ime kolega.

- Feđa Stojanović je u pozorište ulazio preventivno namrgođen, a simboliše srećna pozorišna vremena. Doviđenja, Feđa, putuj s anđelima - poručila je Ivana Dimić.Rediteljka Milica Kralj rekla je da je za nju "Feđa zrno magije".

- U azbuci Ateljea jedno slovo suvereno pripada njemu. Igrao je 10 godina u mojoj diplomskoj predstavi. Imali smo sreće jer jer bio pouzdan, posvećen, strog i kritičan, ali i blag, šarmantan, spreman za šalu. Odlučila sam da se više ne opraštam, jer koga voliš od njega se ne opraštaš. Feđa je za mene zrno magije koje će pozorište održati u životu - rekla je Milica Kralj.

To "zrno magije" videlo se u insertima iz predstava, serija i filmova sa Feđom Stojanovićem prikazivanih između govora.

- Ne pamtim da se toliko ljudi potreslo na vest o smrti. Hvala ti što si nas mlade pustio u svoje društvo, što smo mogli da se oslonimo na tebe. Hvala ti, volim te, i tako će uvek biti - kazao je Branislav Bane Trifunović.Snimkom na kom pokojni glumac peva "Nemoj poći sad" i dugim, gromkim aplauzom ispraćen je prvak Ateljea 212 iz svoje matične kuće na večni počinak.

Feđa Stojanović rođen je u Aleksincu 1948. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. u klasi profesora Milenka Maričića, kada postaje i stalni član Ateljea 212.

Ostaće upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu "Duško Radović", Pozorištu "Boško Buha", ali i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati