Poznati

Direktno.rs

29. 04. 2021. 08:56 0

Volele su ga mase: U čemu je bila Džejeva tajna?

Legenda Dorćola, Beograda i celog Balkana, čuveni pevač Džej Ramadanovski, uživao je ljubav i poštovanje širokih narodnih masa.

Džej nas je iznenada napustio u decembru prethodne godine, a vest o njegovoj smrti odjeknula je regionom i potresla horde ljubitelja njegove muzike koje su decenijama uživale u tekstovima i melodijama sa kojima su lako mogle da se identifikuju.

Džej je jedna od mnogobrojnih poznatih ličnosti koje su nas napustile u prethodnih nekoliko meseci. Pored Đorđa Balaševića, moglo bi se reći da je smrt Ramadanovskog najviše potresla domaću javnost. Šta je to u ovom simpatičnom, harizmatičnom i energičnom čoveku što ga je činilo tako velikom zvezdom?Rođen je  u višečlanoj romskoj porodici na Dorćolu. Njegov otac je bio obućar, a majka je radila u komunalnom preduzeću "Zelenilo". Iako skromnih početaka, Džej je izrastao u čoveka za kog se znalo da je "lake ruke" kada je čašćavanje poznanika u kafanama u pitanju.

Ne samo to, nedavno je u javnost izašla priča o njegovim humanim navikama. Naime, iako Džej o tome nikada nije govorio u medijima, imao je običaj da u sitne sate kupi sve što ostane u pekari i podeli manje srećnim sugrađanima.- Uvek pred kraj smene negde oko dva iza ponoći, a u nekim pekarama oko pet Džej dođe i kupi sve što je ostalo. Lepo to razdeli u kese i onda ih okači na kontejnere, odakle ih uglavnom Romi uzimaju. Neretko i preko dana kupi siromašnima hranu. Čak i kada je bio bolestan nije odustajao od toga, samo što su drugi kačili kese, a on je plaćao - ispričao je izvor za "Puls online", a Džej je to skromno potvrdio.

- Uvek počastim ljude koji nemaju, ne samo ja već i ti moji drugari sa Dorćola ili Menhetna, kako ga ja zovem. Uvek pomognem kako mogu, za klopu, za ono osnovno. Sećam se ja kako je pre bilo, pa sada vratim svima. U onim periodima kad sam nastupao po restoranima, ja uđem kod onih pozadi koji peru šerpe, pa sav bakšiš podelim njima i čistačicama. Muzičari me kude, ja kažem, a vala neka sam im dao. Uvek sam govorio, sirotinjo, i bogu si teška. Što da se ne pomogne - rekao je tada pevač.Pored humanosti i brige o najbližima, razlog što je bio voljen od strane velikog broja ljudi jeste i u tome što nikada nije prestao da bude deo naroda koji ga je učinio zvezdom.

Iako se uzdigao do neslućenih visina, njegova upečatljiva neposrednost nikada nije nestala, a svojom muzikom uspevao je da "pogodi" onaj deo ljudskosti u nama koja je univerzalna. Bio je deo mase, masa ga je volela i toga se nije stideo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati