Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Nedeljnik ]

15. 04. 2021. 14:54 1

Severina o Mileni i Danijeli: Veliko olakšanje za sve žene

Severina poslednjih dana privlači pažnju javnosti kampanjom u kojoj je učestvovala, a u kojoj se diže glas protiv govora mržnje na Balkanu. Hrvatska pevačica je prokomentarisala trenutno stanje na Balkanu, te istakla da zločini iz mržnje moraju javno da se osude, ali i prvi put javno govorila o hrabrosti glumica Milene Radulović, Danijele Štajnfeld i Merime Isaković.

- Svi su ljudi politični, i oni koji kažu da nisu i da ih to ne zanima. Pa kako te ne zanima prebija li u stanu do tvoga neko neko dete ili siluje neku ženu? Vređa nekog geja ili lezbu i funkcioniše li pravna država da se zločini iz mržnje javno osude i primereno kazne? - rekla je Severina za "Nedeljnik".

Ona je govorila i o pokretu čiji su početak označile žene poput Danijele Štajnfeld i Milene Radulović.- Svaki je život bogat ljudima, idejama… I onda neko sruši taj tvoj svet, život, dignitet, i ne znaš više jesi li žrtva ili sudija jer se bojiš da će tvoje ćutanje izazvati sumnju, a tebe je samo strah. Jer o tome se ne govori. Ne javno. Velika je hrabrost i Milene Radulović, i Danijele Štajnfeld, i Merime Isaković. To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u regiju. Jer princip je isti, sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole. To je velika, velika stvar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati