Poznati

Direktno.rs

26. 03. 2021. 15:22 7

Miodrag Radonjić: Lečić je trebalo sam da istupi iz predstava

Glumac Miodrag Radonjić detaljno je pojasnio svoj stav o glumi sa kolegom Branislavom Lečićem u predstavi "Kad su cvetale tikve" Beogradskog dramskog pozorišta. Prema pisanju nekih medija 17 glumaca je potpisalo da ne želi da igra u pomenutoj predstavi sa Lečićem posle optužbi Danijele Štajnfeld za silovanje. Lečić im je ekspresno odgovorio: "Zaboravite na našu saradnju".

Radonjić, koji je jedan od potpisnika, o svemu tome oglasio se na Instagram storiju, a njegov post prenosimo u celosti:

- Obraćam se povodom slučaja zamene kolege Branislava Lečica u predstavi "Kada su cvetale tikve".
Pre svega želim da zamolim medije da ne prave hajku i linč u ovom veoma osetljivom i složenom pitanju. U tom smislu vesti da je neko nekog "izbacio" iz predstave ili pozorišta su krajnje neumesne i netačne.

Naime same optužbe koje je iznela koleginica Štajnfeld na račun kolege Lečića urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega.

Bez želje da bilo kome namećem svoje mišljenje smatram da je u ovoj amtosferi Branislav Lečić trebalo sam da istupi iz svojih predstava dok se situacija ne reši na mestu gde jedino i treba da se reši , a to je sud. Ali to je samo moje mišljenje.A sada istine radi kada se pojavila pomenuta inicijativa glumaca zajedno sa većinom mojih kolega koji mnogo duže od mene igraju u toj predstavi potpisom sam dao podršku dok se ne razreši celokupna situacija.

Namera nije da se bilo ko targetira i veoma mi je žao što mediji vrše hajku ne razmišljajući o posledicama koje mogu imati svi učesnici ovog događaja.
Molim vas da budemo civilizovani i suzdržani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati