Poznati

Direktno.rs

04. 03. 2021. 18:34 0

"Neću da ti kažem, ćelavi": Devojčica iz "Mrtav ladan" režira u BDP-u

Tara Manić publiku je još kao devojčica kupila samo jednom rečenicom koju je u filmu "Mrtav ladan" izgovorila davne 2002. godine, a sada se vraća u velikom stilu u Beogradsko dramsko pozorište, gde režira predstavu "Dan kada ja više nije bilo ja".

Nema nikoga ko nije ostao ravnodušan na malu slatku devojčicu sa kikicama i na njenu čuvenu repliku "Neću da ti kažem, ćelavi". Međutim, Tara je ipak rešila da ne želi svetla reflektora već se opredelila za Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, ali režiju, u klasi Alise Stojanović.

Danas, u 27. godini života, je rediteljka sa nizom predstava za sobom, a sada su joj i u Beogradskom dramskom pozorištu poverili rediteljsku palicu za delo jednog od najčešće izvođenih i najnagrađivanijih nemačkih autora 21. veka Rolanda Šimelpfeniga , predstavu "Dan kada ja više nije bilo ja", koja će premijerno biti izvedena 6. marta.To je priča o običnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično - ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali - u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja.

- U ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, šta je to što mi želimo, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji - rekla je Manićeva na konfereciji za medije i dodala da je ponosna i počastvovana što je BDP odlučilo da u svoj repertoar uvrsti komad jednog od najznačajnijih nemačkih autora i da to za svaki teatar predstavlja prestiž.

Uloge u predstavi "Dan kada ja nije više bilo ja" poverene su Nataši Marković, Ivani Nikolić, Danielu Siču, Ivanu Zariću , Slađani Vlajović, a u poslednjem trenutku, usled epidemioloških razloga, umesto glumca Ivana Tomića uskočio je Filip Gajić.Tara je jednom prilikom otkrila i da nije imala nameru da se bavi glumom, ali da joj je uloga u filmu "Mrtav ladan" po kojoj je ostala upamćena u javnosti, pokazala put kojim želi da ide.

- Nisam se premišljala između glume i režije. Od šeste do 18. godine sam išla u grupu kod Mike Aleksića, a još u gimnaziji sam presekla da će to biti režija. Položila sam prijemni iz prve. Paralelno sam te godine polagala i prijemni na medicini, ali sam ostala na režiji. U mojoj porodici su svi pravnici, ekonomisti, novinari, pa moji izbori nisu bili određeni genetikom - otkrila je svojevremno Manićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati