Poznati

[ Izvor: 021.rs ]

26. 02. 2021. 16:09 2

Osvanuo mural posvećen Balaševiću

U Novom Sadu u Fruškogorskoj ulici, u toku je završna faza izrade murala posvećenog nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Mural se nalazi u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, a na izradi istog radi grafički umetnik Uroš Štrboja. Umetnik je kratko za 021.rs istakao da mu je drago što je upravo on angažovan za izradu murala.

Ovog umetnika angažovao je vlasnik obližnjeg kafića "Biciklana" Ivan Arpaš, inače veliki poštovalac lika i dela "Panonskog mornara". Milica Dragomirović iz "Biciklane" za 021.rs kaže da je mural od velikog značaja za čitav kolektiv ovog kafea, ali i čitavog kvarta.

- Na ideju je došao naš vlasnik Ivan Arpaš, a ona se rodila dan nakon ispraćaja Balaševića na Keju. On je angažovao Uroša koji je inače grafički umetnik. Balašević je od velikog značaja za naš celokupan kolektiv, a kao lokal koji se nalazi u blizini Dunava drago nam je da je mural koji je posvećen 'Panonskom mornaru' napravljen baš u našem prolazu - kaže Dragomirović.

Ona dodaje i da je njihova inicijativa naišla na podršku komšija i građana iz njihovog kvarta. 

- Mural predstavlja krunu na našu ljubav prema njemu kao umetniku, a komšije i stanovnici Novog Sada pružili su nam potpunu podršku - zaključuje Milica.

Izrada murala je još jedan u nizu gestova kojima su Novosađani u poslednjih nedelju dana iskazali poštovanje i odali počast Đorđu Balaševiću koji je preminuo prošlog petka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati