Poznati

Direktno.rs

25. 02. 2021. 08:51 1

Janketić: Mi na ovim prostorima nismo skloni praštanju

Glumca Marka Janketića gledali smo pre nekoliko dana i u TV premijeri "Dara iz Jasenovca" gde tumači ustaškog oficira Maksa Luburića, a sada je otkrio koliko mu je bilo teško da se stavi u kožu ovog negativca.

- Ova uloga je dosta delikatna, interpretiram jednog psihopatu, što svakako nije lako. Kada igrate lošeg čoveka, to je neki vid mazohizma jer tu ulogu morate da branite, kao što advokat brani najgre zločince. Morao sam da poverujem da on ima svoje motive i da u sebi ima nešto ljudsko, što je strašno. Tražio sam mu olakšavajuće okolnosti, ali to ne znači da je u krajnjem rezultatu prikazan bilo kako drugačije nego zlikovac - naveo je Janketić.

On se osvrnuo i na bolnu porodičnu istoriju svog oca, čuvenog Miše Janketića, koji je u ratu izgubio celu familiju.- Moj tata je doživeo ličnu tragediju, ali je oprostio. Nije nosio mržnju u sebi niti je osećao potrebu da se sveti. Sigurno mu nije bilo lak, ali to je pitanje nečijeg kapaciteta. Nažalost, mi na ovim prostorima mahom nismo skloni praštanju. Zato taj začarani krug pakla i osvete ne može nikako da se prekine - rekao je glumac za "Story".

Marko je prokomentarisao i šta vidi kao negativno u svojoj profesiji.

- Alkohol, nespavanje, stres, razvodi, tuče, novinari, vi koji nas razapinjete ni krive ni dužne, a nekada i krive i dužne. Ima svega navedenog i u drugim profesijama, ali mediji su od glumaca napravili najgori ološ. Mi smo alkoholičari, kurvari, silovatelji i sve drugo. Žao mi je što smo tako predstavljeni - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati