Poznati

Igor Velimirović

23. 02. 2021. 17:13 1

"Utorke mrzim - i tačka..." Još jedan dan bez Đoleta (VIDEO)

Mali beli zečevi, mandarine, poruke, cveće i venci i upaljene sveće peti dan su na grobu Đorđa Balaševića. Nekada smo u Novi Sad hitali na njegove koncerte, a sada narod dolazi na Novo groblje, na njegovo poslednje boravište, ne sluteći pre pet dana da će nas Panonski mornar zauvek napustiti.

Ulazeći na novosadsko groblje, već svi znaju i pokazuju pravac kako doći do mesta gde je sahranjen večiti dečak iz ulice Jovana Cvijića.

Ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije još uvek u neverici pristižu, pale sveće, duboko zamišljeni se pitaju kao i svi mi: Zašto je Đole otišao ovako rano?

Gledajući sve one poruke na grobu legendarnog kantautora dolazi se do zaključka da je Balašević uistinu objedinio bivšu državu, narode i sve one koji su voleli i "Jesen stiže dunjo moja", ali i "Dno dna".

Novi Sad plače za velikim Balaševićem, Novi Sad ostaje obeležje jednog vremena gde je neizbrisiv trag ostavio naš Đole. Njegove pesme, stihovi i rime ostaju da se prepričavaju s generacije na generaciju.

Bio je zvezda, jedna od najvećih sa prostora bivše Jugoslavije, a otišao je kao običan čovek, jedan od nas, onako kako je želeo. I sa svim svojim delima u nezaborav.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati