Poznati

N. D.

22. 02. 2021. 19:10 13

A nad Novim Sadom vetar kači ordenje, prolazi još jedan dan bez Đoleta (VIDEO)

Novosađani i najverniji obožavaoci preminulog Đorđa Balaševića večeras su u Novom Sadu, na Keju žrtava racije, poslednji put odali poštu voljenom kantautoru i legendi. Na neformalnom skupu "Noć kada je Đole preplivao Dunav" bilo je prisutno nekoliko hiljada ljudi.

Oproštaj od Balaševića bio je simboličan, "uz lampione koji su se vinuli u nebo, ruzmarin, baklje, Đoletove pesme i hor opere Srpskog narodnog pozorišta".

- Dođite da ga zajedno ispratimo, dostojanstveno, kako dolikuje. Da mu još jednom kažemo – Hvala ti, maestro, za sve. Pamtiće te tvoj Novi Sad - poručili su organizatori.

Prema rečima našeg izveštača sa lica mesta, na mostu Duga bio je prisutan veliki broj ljudi. 

Kejom žrtava racije orile su se najpopularniji hitovi i remek-dela "Panonskog mornara", a okupljena masa uglas je pevala hit "Samo da rata ne bude", poslavši u svet najlepšu poruku. Takođe, vrlo emotivno je bilo uz numeru "Noć kad sam preplivao Dunav", kako je glasio i naziv ovog okupljanja u čast Balaševića.

Na mostu "Duga" obožavaoci su ostavljali cveće i palili sveće.

Video bim sa likom Đorđa Balaševića prostirao se širom Petrovaradinske tvrđave.

Balašević je preminuo u petak u Kliničkom centru Vojvodine, u 68. godini, usled komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusa. Sahranjen je u nedelju u krugu porodice i prijatelja, u porodičnoj grobnici u Novom Sadu.

Novosađani, kao i građani širom bivše Jugoslavije već danima odaju odaju počast Balaševiću u mnogim gradovima nekadašnje zajedničke države "od Vardara do Triglava".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati