Poznati

Direktno.rs

23. 02. 2021. 19:21 2

Bojković: Verovali smo u bolji život, kako nam bude - biće

"Svašta se od onda izdešavalo, tragičnih stvari, smrti, ratova, svega, tako da više te čednosti, koja je postojala pre toga, nema. Uvek volim kazati da je s boljim životom gotovo zauvek. U figurativnom smislu", rekla je naša proslavljena glumica Svetlana Bojković u intervjuu za "Avaz".

U karijeri je imala brojne zapažene uloge, ali je ipak uloga Emilije iz "Boljeg života" ona po kojoj će ovu glumicu uvek pamtiti.

- Ne smeta mi. Shvatam da je to bilo jedno drugo vreme, mnogo veći prostor, koji je cela nekadašnja zemlja Jugoslavija gledala, bilo je jedinstveno tržište. I to je pripadalo, prosto, jednom drugom vremenu kojeg više nema. Jer, bukvalno, "Boljim životom", prestankom njegovog emitovanja počeo je raspad Jugoslavije. Mi nismo više ta zemlja koja je nekada postojala, to ima i neku, možda, i nostalgičnu notu. Tada smo još verovali. Nismo znali šta nas čeka, niko nije znao to, niko - rekla je Bojković.Na pitanje kako bi videla Emiliju u današnjem svetu, ako bi se nastavilo snimanje "Boljeg života", glumica je navela da bi to bila jedna sasvim druga priča.

- Neki su čak govorili o nastavku "Boljeg života". Ma, ne, to ne bi trebalo nikako nastaviti. Ono je zabeleženo i utisnuto kao neki fosilni ostatak onog vremena, koji je lep, naravno, i kultura za sebe. Sve se promenilo. Sve te stvari, i serije, i pozorišta, sve se menja. Svašta se od onda izdešavalo, tragičnih stvari, smrti, ratova, svega, tako da više te čednosti, koja je postojala pre toga, nema. Uvek volim kazati da je s boljim životom gotovo zauvek. U figurativnom smislu - rekla je Bojković i dodala:- Žao mi je što je taj bolji život prestao, ali ne vredi. To više nije pitanje našeg izbora i želje. Možemo se sećati nekog mirnijeg, lepšeg, stabilnijeg vremena, ali s tim je gotovo. I čovek dok živi dužan je da svoj život nekako osmisli, da ga iskreira da bude što bolji u datim uslovima. Izbegavam misliti o neizvesnoj budućnosti unapred, da se ne bih potresala. Kako bude bilo, biće. Izbegavam anksiozne situacije koliko god mogu. Ne vredi sekirati se unapred i plašiti se. Samo sebi zagorčavate život - zaključila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati