Poznati

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 02. 2021. 19:42 1

"Balašević veliki pesnik koji je rekao ne ratu"

"Ta vest me užasno pogodila. Nemam reči jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti sa njima. Osećam se isto kao kada je Arsen umro", rekao je za Nova.rs glumac Rade Šerbedžija povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

- Bio je velik, veličanstven pesnik. Božanstven pesnik, koji nije samo pevao svoje pesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je NE ratu. Rekao je NE nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast - prokomentarisao je slavni glumac.

U Balaševićevom filmskom prvencu "Kao rani mraz", za koji je napisao scenario i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Da podsetimo, Đorđe Balašević je preminuo danas u 68. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od, kako se navodi, posledica bolesti izazvane koronavirusom.
Gostujući pre nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmeh, nazvao "fantastičnim momkom", spremajući se da se sretne sa njim u Novom Sadu.

- To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam - rekao je Šerbedžija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati